Runsastäytteinen
koko uunipellin kokoinen pizza on erittäin kätevä kaappien
tyhjennyspäivän ruoka. Lähes kaikki ruoka-ainekset käyvät pizzan
täytteeksi. Voit löytää uusia suosikkeja kun kokeilet rohkeasti.
PELTIPIZZA
Pizzapohja:
25
g hiivaa
2
dl kädenlämpöistä vettä
vajaa
1 tl suolaa
3
rkl öljyä
noin
5 dl vehnäjauhoja
Täytteeksi
esimerkiksi:
tomaattikastiketta
emmentaljuustoa
raastettuna
tonnikalaa
kinkkusuikaleita
salamia
ohuina viipaleina
kapriksia
ananasta
aurinkokuivattuja
tomaatteja
mozzarellaa
sinihomejuustoa
Lisäksi:
oreganoa
Liuota
hiiva veteen, lisää suolaa ja öljyä. Lisää jauhot vähän
kerrallaan. Muovaa pehmeä taikina. Peitä taikinakulho ja jätä
taikina kohoamaan kaksinkertaiseksi. Kauli taikina uunipellin
kokoiseksi. Täytä pizza runsaasti ja paista pizzaa 225 asteessa
noin 20 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti