sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Raikas limepiirakka



Lime pie eli limepiirakka tai limettipiirakka on herkullinen ja raikas vierastarjottava aikuiseen makuun. Taattu menestys kahvi/teepöydässä.


LIMEPIIRAKKA
Pohja:
200 g digestive-keksejä
100 g voita
Täyte:
4 kananmunan keltuaista
1 purkki (397 g nettopaino) makeutettua maitotiivistettä eli kondensoitua maitoa
kolmen limen kuori raastettuna
1 dl limemehua (kolmen limen mehu)
1 rkl vaniljasokeria
Koristeluun:
1 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
1 lime

Sulata voi. Hienonna keksit monitoimikoneessa ja lisää voisula niin saat tasaisen massan. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja levitä keksimassa vuoan pohjalle ja reunoille. Paista keksipohjaa 175 asteessa noin 8 minuuttia. Pese limet hyvin. Raasta limen kuoret hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Vatkaa keltuaiset ja maitotiiviste, lisää vaniljasokeri, kuoriraaste ja limemehu täytteeseen. Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja paista uunissa 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä piirakka ja laita jääkaappiin hyytymään kunnolla ja odottamaan tarjoilua ainakin pariksi tunniksi, mutta mielellään yön yli. Vaahdota vaniljasokerilla maustettu kuohukerma ja pursota kermavaahtoa piirakan pinnalle. Leikkaa lime ohuiksi koristeviipaleiksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti