Lime
pie eli limepiirakka tai limettipiirakka on herkullinen ja raikas
vierastarjottava aikuiseen makuun. Taattu menestys kahvi/teepöydässä.
LIMEPIIRAKKA
Pohja:
200
g digestive-keksejä
100
g voita
Täyte:
4
kananmunan keltuaista
1
purkki (397 g nettopaino) makeutettua maitotiivistettä eli
kondensoitua maitoa
kolmen
limen kuori raastettuna
1
dl limemehua (kolmen limen mehu)
1
rkl vaniljasokeria
Koristeluun:
1
dl kuohukermaa
1
tl vaniljasokeria
1
lime
Sulata
voi. Hienonna keksit monitoimikoneessa ja lisää voisula niin saat
tasaisen massan. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja levitä
keksimassa vuoan pohjalle ja reunoille. Paista keksipohjaa 175
asteessa noin 8 minuuttia. Pese limet hyvin. Raasta limen kuoret
hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Vatkaa keltuaiset ja
maitotiiviste, lisää vaniljasokeri, kuoriraaste ja limemehu
täytteeseen. Kaada täyte piirakkapohjan päälle ja paista uunissa
175 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä piirakka ja laita
jääkaappiin hyytymään kunnolla ja odottamaan tarjoilua ainakin
pariksi tunniksi, mutta mielellään yön yli. Vaahdota
vaniljasokerilla maustettu kuohukerma ja pursota kermavaahtoa
piirakan pinnalle. Leikkaa lime ohuiksi koristeviipaleiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti