maanantai 9. marraskuuta 2015

Herkkucannellonit




Tein herkullisia broileritäytteisiä cannelloneja ja haluan nyt jakaa niiden reseptin. Cannellonien tekemiseen kuluu vähän enemmän aikaa kuin lasagnen tekoon, mutta välillä kannattaa kokeilla näitäkin.


BROILERICANNELLONIT
noin 12-14 kpl cannelloniputkia
Täyte:
noin 450 g kypsää broileria
170 g pekonia
1 sipuli
300 g yrttimausteista tuorejuustoa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Kastike:
50 g voita tai margariinia
0,5 dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
100 g juustoa
viherpippuria murskattuna
ripaus cayennepippuria
1 tl savustettua paprikajauhetta
1 tl sinappijauhetta
suolaa maun mukaan
Pinnalle:
vähän juustoraastetta
Lisäksi:
tuoreita yrttejä

Silppua pekoni ja sipuli, paista pannulla. Paista broileri tai käytä edelliseltä aterialta jäänyttä broileria. Silppua kypsä broileri oikein pieneksi paloiksi. Sekoita jäähtyneet täytteen ainekset yhteen. Täytä cannelloniputket massalla pursottamalla tai pienellä lusikalla.

Valmista kastike. Raasta juusto. Sulata rasva, lisää jauhot, sekoita hetki ja lisää maito vähitellen. Kiehauta samalla sekoittaen muutaman minuutin ajan. Lisää juustoraaste, sekoittele kunnes juusto sulaa, mausta.

Kaada uunivuokaan ensin vähän kastiketta ja lado tämän päälle täytetyt cannellonit ja kaada niiden päällä loppu kastikkeesta. Sirottele pinnalle vielä vähän juustoraastetta. Laita vuoka uuniin 200 asteeseen ja kypsennä noin 25 minuuttia. Ripottele päälle tuoreita yrttejä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti