maanantai 30. marraskuuta 2015

Syötävät ruokalahjavinkit nro 6



Itsetehdyt joulukaramellit sulavat suussa ihan eri tavalla kuin kaupasta ostetut. Jos haluat antaa näitä ihania toffeekarkkeja lahjaksi kääri karamellikuutiot ensin leivinpaperipalaan, tämän jälkeen kauniin paperin sisään ja solmi lopuksi nauhat ruseteiksi karamellipaperin molempiin päihin.


Toffee
220 g margariinia
7 dl sokeria
2 dl maitoa
1 purkki (397 g nettopaino) makeutettua maitotiivistettä eli kondensoitua maitoa

Sulata margariini ja sokeri kattilassa samalla sekoittaen. Lisää maito ja sekoita kunnes koostumus on tasainen. Lisää maitotiiviste. Keitä hiljalleen usein sekoittaen kunnes seos muuttuu paksummaksi ja väriltään vaalean ruskeaksi. Kun seos pysyy lusikan selkäpuolella on se valmis. Kaada kuuma seos kelmulla vuorattuun tai öljyttyyn vuokaan, jäähdytä ja siirrä jääkaappiin. Kumoa täysin jähmettynyt massa leivinpaperin päälle ja leikkaa kuutioiksi. Säilytä toffee viileässä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti