Itsetehdyt
joulukaramellit sulavat suussa ihan eri tavalla kuin kaupasta
ostetut. Jos haluat antaa näitä ihania toffeekarkkeja lahjaksi kääri
karamellikuutiot ensin leivinpaperipalaan, tämän jälkeen kauniin
paperin sisään ja solmi lopuksi nauhat ruseteiksi karamellipaperin
molempiin päihin.
Toffee
220
g margariinia
7
dl sokeria
2
dl maitoa
1
purkki (397 g nettopaino) makeutettua maitotiivistettä eli
kondensoitua maitoa
Sulata
margariini ja sokeri kattilassa samalla sekoittaen. Lisää maito ja
sekoita kunnes koostumus on tasainen. Lisää maitotiiviste. Keitä
hiljalleen usein sekoittaen kunnes seos muuttuu paksummaksi ja
väriltään vaalean ruskeaksi. Kun seos pysyy lusikan selkäpuolella
on se valmis. Kaada kuuma seos kelmulla vuorattuun tai öljyttyyn
vuokaan, jäähdytä ja siirrä jääkaappiin. Kumoa täysin
jähmettynyt massa leivinpaperin päälle ja leikkaa kuutioiksi.
Säilytä toffee viileässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti