Ruokalahjojen tekeminen on näin joulun alla erittäin suosittua ja
kivaa puuhaa. Ensimmäinen helppo vinkkini lahjakonttiin
laitettavaksi on marinoidut salottisipulit. Marinoidut
salottisipulit maistuvat hyvältä monien erilaisten ruokien
lisukkeena.
Marinoidut
salottisipulit
500
g salottisipuleita
3
rkl muscovadosokeria
2,5
dl balsamietikkaa
muutama
laakerinlehteä
oksa tuoretta timjamia
Kaada
salottisipulien päälle kiehuvaa vettä. Anna sipulien olla vedessä
pari minuuttia, kaada vesi pois ja kuori kokonaiset sipulit. Laita
kattilaan salottisipulit, muscovadosokeri, balsamietikka,
laakerinlehdet ja timjamioksa. Keitä sipuleita liemessä noin puoli
tuntia eli kunnes sipulit ovat pehmenneet. Kaada sipulit liemineen
puhtaaseen säilykepurkkiin, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
Tällaisista joululahjavinkeistä pidän. Näitä joutuu ehkä tekemään ja jakamaan jouluna.
VastaaPoistaHienoa, hauska kuulla.
Poista