keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Parasta broileria



Kokonainen broileri sai kunnolla makua kun annoin sille perusteellisen marinadikylvyn. Uunin lämpö helli broileria pitkään ja hartaasti. Ja niin broilerista tuli todella maukasta ja revittävän hyvää.


Kokonaisena paistettu marinoitu broileri
kokonainen (luomu)broileri
Marinadi:
4 rkl soijakastiketta
3 rkl hunajaa tai fariinisokeria
1 rkl paahdettua chilijauhetta
1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 rkl thai kalakastiketta
1 rkl osterikastiketta
1 tl mustapippuria rouhittuna

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita kokonainen broileri tiiviiseen muovipussiin ja kaada marinadi mukaan. Sulje pussi hyvin. Laita marinoitumaan jääkaappiin noin 12 tunniksi, kääntele pussia muutama kerta marinoitumisen aikana. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Ota broileri marinadista ja laita se nyt paistopussiin, paista uunissa 1,5 – 2 tuntia eli kunnes broileri on oikein kypsää ja liha irtoaa hyvin luista.

Raikkaat kasvikset
kurkkua
porkkanaa
paprikaa
loraus valkoviinietikkaa
vähän suolaa
vähän sokeria

Kuori ja suikaloi kasvikset. Laita kasvikset astiaan, kaada päälle vähän valkoviinietikka ja ripottele hiukan suolaa ja sokeria päälle. Sekoita ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti