Kokonainen
broileri sai kunnolla makua kun annoin sille perusteellisen marinadikylvyn. Uunin lämpö helli broileria pitkään ja hartaasti.
Ja niin broilerista tuli todella maukasta ja revittävän hyvää.
Kokonaisena
paistettu marinoitu broileri
kokonainen
(luomu)broileri
Marinadi:
4
rkl soijakastiketta
3
rkl hunajaa tai fariinisokeria
1
rkl paahdettua chilijauhetta
1
rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1
rkl thai kalakastiketta
1
rkl osterikastiketta
1
tl mustapippuria rouhittuna
Sekoita
marinadin ainekset keskenään. Laita kokonainen broileri tiiviiseen muovipussiin ja
kaada marinadi mukaan. Sulje pussi hyvin. Laita marinoitumaan
jääkaappiin noin 12 tunniksi, kääntele pussia muutama kerta
marinoitumisen aikana. Lämmitä uuni 220 asteeseen. Ota broileri
marinadista ja laita se nyt paistopussiin, paista uunissa 1,5 – 2 tuntia
eli kunnes broileri on oikein kypsää ja liha irtoaa hyvin luista.
Raikkaat
kasvikset
kurkkua
porkkanaa
paprikaa
loraus
valkoviinietikkaa
vähän
suolaa
vähän
sokeria
Kuori
ja suikaloi kasvikset. Laita kasvikset astiaan, kaada päälle
vähän valkoviinietikka ja ripottele hiukan suolaa ja sokeria päälle.
Sekoita ja anna maustua hetki ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti