Tämä
kuohkea päärynäkakku maistuu mainiolta esimerkiksi iltateen
kanssa. Päärynät saavat upeaa lisämakua mausteliemestä, joten
voit hyvin käyttää myös vähän kovempia ja mauttomampia
päärynöitä.
PÄÄRYNÄKAKKU
Täyte + mausteliemi:
noin
600 g päärynöitä
2
dl vettä
1
dl sokeria
pieni
kanelitanko
3
rkl sitruunamehua
puolet
sitruunan kuoresta raastettuna
Taikina:
200
g margariinia tai pehmeää voita
2
dl sokeria
4
kananmunaa
puolet
sitruunan kuoresta raastettuna
3
dl vehnäjauhoja
1
tl leivinjauhetta
Pinnalle:
tomusokeria
Valmista
ensin täyte. Kuori ja paloittele päärynät. Pese sitruuna hyvin,
raasta kuori ja purista mehu. Laita kattilaan vesi, sokeri,
kanelitanko, sitruunamehu ja raastettu sitruunankuori. Kun liemi
kiehuu lisää päärynäpalat mukaan. Keitä hiljalleen kunnes
päärynät ovat juuri alkaneet pehmetä. Jäähdytä päärynät
liemessä ja valuta ennen kakkuun lisäämistä.
Vatkaa
rasva ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan taikinaan ja vatkaa
hyvin ennen uuden munan lisäämistä. Lisää myös
sitruunankuoriraaste. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja lisää
taikinaan siivilän läpi. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (esimerkiksi
irtopohjavuoka). Kaada vuokaan puolet kakkutaikinasta ja lusikoi
tämän päälle valutetut päärynät. Lisää vielä loput
taikinasta vuokaan ja levitä tasaiseksi.
Paista kakkua 175 asteessa
noin 50 minuuttia. Jäähdytä kakku ja ripottele ennen tarjoamista
tomusokeria pinnalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti