Porkkanakakku
valmistuu yksinkertaisista aineksista helposti. Silti porkkanakakku
voi olla kahvipöydän paras ja kehutuin herkku.
PORKKANAKAKKU
Kakkutaikina:
3
kananmunaa
2,5
dl sokeria
3
dl vehnäjauhoja
1
dl kauraleseitä
3
tl leivinjauhetta
2
tl vaniljasokeria
2
tl kanelijauhetta
3
dl hienoa porkkanaraastetta
200
g margariinia tai voita sulatettuna
Kuorrute:
150
g margariinia
150
g maustamatonta tuorejuustoa
2
tl vaniljasokeria
2
dl tomusokeria
Lisäksi:
mantelirouhetta
vaahterasiirappia
marjoja
Vaahdota
munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita vehnäjauhoihin kauraleseet,
leivinjauhe, vaniljasokeri ja kanelijauhe. Raasta porkkanat. Kääntele
jauhot ja porkkanaraaste taikinaan. Lisää sulatettu rasva lopuksi
mukaan. Voitele ja jauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 190
asteessa noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
Valmista
kuorrute. Vatkaa margariini ja tuorejuusto, lisää vaniljasokeri ja
tomusokeri, sekoita hyvin. Levitä kuorrute kakun päälle, ripottele
pinnalle mantelirouhetta ja koristele marjoilla. Lorauta päälle
vielä vähän vaahterasiirappia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti