perjantai 7. helmikuuta 2014

TÄYTELÄISTÄ PIIRAKKAA


Jos pakastimestasi löytyy viime kesänä pakastettua raparperia leivo banaaneista ja raparperista täyteläinen piirakka.


BANAANI-RAPARPERIPIIRAKKA
Taikinapohja:
1 dl grahamjauhoja
noin 1 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl fariinisokeria
50 g margariinia tai pehmeää voita
100 g rahkaa
Täyte:
2 banaania viipaleina
noin 1 rkl sitruunamehua
200 g raparperia paloiteltuna
½ dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
2 dl maitoa
½ tl inkiväärijauhetta
1 tl vaniljasokeria

Sekoita taikinan aineet tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan. Paista taikinapohjaa 10 minuuttia 200 asteessa. Purista banaaniviipaleiden päälle sitruunamehua, etteivät banaanit tummu. Lado banaanit ja raparperit piirakkapohjan päälle. Vatkaa keskenään sokeri, keltuaiset ja maito, mausta inkiväärillä ja vaniljasokerilla. Kaada munamaito vuokaa. Paista piirakkaa puoli tuntia 200 asteessa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti