Jos pakastimestasi löytyy viime kesänä
pakastettua raparperia leivo banaaneista ja raparperista täyteläinen piirakka.
BANAANI-RAPARPERIPIIRAKKA
Taikinapohja:
1 dl grahamjauhoja
noin 1 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl fariinisokeria
50 g margariinia tai pehmeää voita
100 g rahkaa
Täyte:
2 banaania viipaleina
noin 1 rkl sitruunamehua
200 g raparperia paloiteltuna
½ dl sokeria
4 kananmunan keltuaista
2 dl maitoa
½ tl inkiväärijauhetta
1 tl vaniljasokeria
Sekoita taikinan aineet tasaiseksi
taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan. Paista taikinapohjaa 10
minuuttia 200 asteessa. Purista banaaniviipaleiden päälle sitruunamehua,
etteivät banaanit tummu. Lado banaanit ja raparperit piirakkapohjan
päälle. Vatkaa keskenään sokeri, keltuaiset ja maito, mausta
inkiväärillä ja vaniljasokerilla. Kaada munamaito vuokaa. Paista
piirakkaa puoli tuntia 200 asteessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti