maanantai 10. helmikuuta 2014

MAANANTAIRUOKAA


Taas jatkuu arkinen aherrus ja harmaa päivä. Lisää arkiseen peruna-jauhelihalaatikkoon mausteita niin maanantaikin maistuu paremmalta.


PERUNA-JAUHELIHALAATIKKO
1 kg perunoita (kiinteä lajike)
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl tomaattipyreetä
2 tl oreganoa
1 tl minttua
1 tl kanelia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
nippu tuoretta persiljaa
Munamaito:
3 kananmunaa
4 dl maitoa
muskottipähkinää raastettuna
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Pinnalle:
juustoraastetta

Kuori ja leikkaa perunat siivuiksi. Ryöppää perunasiivuja kiehuvassa vedessä noin 5 minuuttia. Kaada perunat siivilään. Paista jauheliha ja sipuli, lisää mausteet. Sekoita munamaito. Lado ainekset kerroksittain uunivuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti