Runebergin tortut valmistuvat helposti
muffinssipellillä, näin tortut eivät ole myöskään liian isoja
vaan voi ottaa toisenkin jos haluaa.
RUNEBERGIN TORTUT
150 g pehmeää voita tai margariinia
1 dl sokeria
½ dl fariinisokeria
3 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl piparinmuruja
1,5 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
½ dl kermaa
Koristeeksi:
tomusokeria ja tilkka vettä
punaista marjahilloa
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää
munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja
lisää seos taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Annostele taikina
muffinssipellin koloihin. Paista torttuja 200
asteessa noin 15 minuuttia. Koristele tortut jäähtyneinä
tomusokerikuorrutuksella ja hillolla. Voit kostuttaa tortut
ennen koristelua sokerivedellä laimennetulla punssilla tai rommilla.
Hilloreseptin löydät TÄÄLTÄ.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti