keskiviikko 26. helmikuuta 2014

LUMETON LASKIAINEN, EI PULLATON


Laskiainen on tulossa. Lumesta ei täällä meillä päin ole enää rippeitäkään jäljellä eli pulkkamäkeä ei pääse laskemaan. Laskiaspullat kyllä maistuvat oli lunta tai ei.


LASKIASPULLAT
3 dl maitoa kädenlämpöisenä
25 g hiivaa
½ tl suolaa
½ dl sokeria
1 tl kardemummaa
½ kananmunaa kevyesti vatkattuna
7 -8 dl vehnäjauhoja
75 g pehmeää voita tai margariinia
Voiteluun:
kananmunaa
Koristeeksi:
raesokeria
Lisäksi:
vadelmahilloa tai mantelimassaa
vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa

Liota hiiva maitoon ja lisää suola, sokeri ja kardemumma sekä puolet munasta (jätä loput voiteluun). Lisää jauhot vähitellen. Vaivaa taikina kimmoisaksi käsin tai koneella. Lisää rasva loppuvaiheessa. Anna taikina kohota kaksinkertaiseksi. Leivo pyöreitä isoja pullia. Kohota pullat peitettyinä. Voitele pullat ja ripottele päälle vähän raesokeria. Paista pullia 225 asteessa noin 10 minuuttia. Anna pullien jäähtyä. Leikkaa pullista yläosa pois ja laita väliin kermavaahtoa ja hilloa/mantelimassaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti