keskiviikko 12. helmikuuta 2014

EI IHAN TAVALLISIA VATRUSKOJA


Vatruskat täytetään perinteisesti riisitäytteellä, mutta mikä estää käyttämästä muitakin täytteitä. Näihin vatruskoihin lisäsin vielä reippaasti mausteitakin.


VATRUSKAT MAUSTEISELLA JAUHELIHATÄYTTEELLÄ
24 kpl

Perunataikina:
1,5 kg perunoita (jauhoinen lajike)
3 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
suolaa maun mukaan

Kuori ja paloittele perunat, keitä kypsäksi. Kaada keitinvesi pois ja survo perunat. Sekoita jäähtyneeseen perunasoseeseen vehnäjauhot, kananmunat ja suola.

Täyte:
300 g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl tuoretta inkivääriä
pala purjoa ohuina suikaleina
1 paprika pieninä kuutioina
2 lehtisellerin vartta pieninä kuutioina
1 rkl kalakastiketta tai soijakastiketta
1 rkl sitruunamehua
3 rkl tuoretta korianteria tai persiljaa hienonnettuna
¼ tl chilijauhetta
¼ tl vahvaa chilikastiketta
suolaa maun mukaan

Pilko ainekset. Paista jauheliha ja sipuli, lisää muut ainekset, kypsennä ja mausta.

Leivo perunataikina tangoksi, leikkaa 24 palaksi. Painele palat litteiksi pyöreiksi levyiksi (halkaisija noin12 cm). Leipomiseen tarvitaan runsaasti vehnäjauhoja, koska taikina on pehmeää. Laita täytettä toiselle puolelle ja taita puolikuun muotoon. Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia. Voitele kypsät vatruskat sulatetulla voilla tai margariinilla. Tarjoa esim. makean chilikastikkeen kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti