Vatruskat täytetään perinteisesti riisitäytteellä, mutta mikä estää käyttämästä muitakin
täytteitä. Näihin vatruskoihin lisäsin vielä reippaasti mausteitakin.
VATRUSKAT MAUSTEISELLA
JAUHELIHATÄYTTEELLÄ
24 kpl
Perunataikina:
1,5 kg perunoita (jauhoinen lajike)
3 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
suolaa maun mukaan
Kuori ja paloittele perunat, keitä
kypsäksi. Kaada keitinvesi pois ja survo perunat. Sekoita
jäähtyneeseen perunasoseeseen vehnäjauhot, kananmunat ja suola.
Täyte:
300 g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl tuoretta inkivääriä
pala purjoa ohuina suikaleina
1 paprika pieninä kuutioina
2 lehtisellerin vartta pieninä
kuutioina
1 rkl kalakastiketta tai
soijakastiketta
1 rkl sitruunamehua
3 rkl tuoretta korianteria tai
persiljaa hienonnettuna
¼ tl chilijauhetta
¼ tl vahvaa chilikastiketta
suolaa maun mukaan
Pilko ainekset. Paista jauheliha ja
sipuli, lisää muut ainekset, kypsennä ja mausta.
Leivo perunataikina tangoksi, leikkaa
24 palaksi. Painele palat litteiksi pyöreiksi levyiksi (halkaisija
noin12 cm). Leipomiseen tarvitaan runsaasti vehnäjauhoja, koska
taikina on pehmeää. Laita täytettä toiselle puolelle ja
taita puolikuun muotoon. Paista 250 asteessa noin 15 minuuttia.
Voitele kypsät vatruskat sulatetulla voilla tai margariinilla. Tarjoa esim.
makean chilikastikkeen kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti