Itsetehdyt perunarieskat kätkevät
sisäänsä mausteisempaa poronkäristystä ja puolukkakastiketta.
PERUNARIESKA-POROWRAPIT
Perunarieskat:
5 dl perunamuusia
1 tl suolaa
2 kananmunaa
noin 5 dl ohrajauhoja
Voiteluun:
kananmunaa
Sekoita ainekset
keskenään. Muotoile taikinasta ohuita rieskoja. Pistele haarukalla. Voitele munalla. Paista
230 asteessa noin 8 minuuttia.
Poronkäristys:
500 g poronkäristyslihaa
1 sipuli silputtuna
noin 2 dl lihalientä
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
suolaa maun mukaan
pari tippaa väkevää
chilikastiketta
100 g tuorejuustoa
(yrittimaustettua)
1 rkl piparjuurta raastettuna
Paista liha ja sipuli.
Hauduta 30 minuuttia lihaliemessä. Lisää lientä tarvittaessa. Mausta ja sekoita joukkoon
tuorejuusto. Anna juuston sulaa. Lisää piparjuuri.
Puolukkakastike:
200 g kermaviiliä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 rkl omenaviinietikkaa
1 tl sokeria
suolaa maun mukaan
suolaa maun mukaan
100 g puolukoita
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Lisäksi:
jäävuorisalaattia
tuoretta kurkkua
maustekurkkuja
minitomaatteja
chiliä
Kokoa perunarieskan sisään
kaikkia aineksia ja kääri rullalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti