torstai 6. helmikuuta 2014

POROWRAPPEJA


Itsetehdyt perunarieskat kätkevät sisäänsä mausteisempaa poronkäristystä ja puolukkakastiketta.


PERUNARIESKA-POROWRAPIT
Perunarieskat:
5 dl perunamuusia
1 tl suolaa
2 kananmunaa
noin 5 dl ohrajauhoja
Voiteluun:
kananmunaa

Sekoita ainekset keskenään. Muotoile taikinasta ohuita rieskoja. Pistele haarukalla. Voitele munalla. Paista 230 asteessa noin 8 minuuttia.

Poronkäristys:
500 g poronkäristyslihaa
1 sipuli silputtuna
noin 2 dl lihalientä
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
pari tippaa väkevää chilikastiketta
100 g tuorejuustoa (yrittimaustettua)
1 rkl piparjuurta raastettuna

Paista liha ja sipuli. Hauduta 30 minuuttia lihaliemessä. Lisää lientä tarvittaessa. Mausta ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Anna juuston sulaa. Lisää piparjuuri.

Puolukkakastike:
200 g kermaviiliä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 tl sokeria
suolaa maun mukaan
100 g puolukoita

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Lisäksi:
jäävuorisalaattia
tuoretta kurkkua
maustekurkkuja
minitomaatteja
chiliä

Kokoa perunarieskan sisään kaikkia aineksia ja kääri rullalle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti