Näillä keleillä maistuu vähän
tuhdimpikin ruoka. Ryynimakkaraa tulee harvemmin syötyä, mutta
kasvisten kanssa siitäkin tulee oikein hyvää.
RYYNIMAKKARA-KASVISVUOKA
500 g palviryynimakkaraa viipaleina
1 sipuli lohkoina
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 porkkana viipaleina
1 paprika suikaleina
2 lehtisellerin vartta paloina
200 g vihreitä papuja
500 g tomaattimurskaa
1 dl vettä
timjamia
oreganoa
mustapippuri myllystä
suolaa maun mukaan
(juustoraastetta)
Paista makkarapaloja hetki pannulla.
Siirrä makkarat vuokaan. Kuullota sipuli, porkkana, lehtiselleri ja
paprika. Lisää pavut, tomaattimurska vesi ja mausteet. Hauduta
hetki ja lisää vuokaan. Sekoita seos makkarapalojen kanssa. Laita vuoka uuniin ja anna
muhia 225 asteessa noin 30 minuuttia. Jos haluat gratinoida
vuoan ripottele kypsymisen loppupuolella pinnalle juustoraastetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti