perjantai 30. lokakuuta 2015

Rusinat pullaan ja rullalle



En muista syöneeni näin hyvää rusinapullaa koskaan ennen.


RUSINARULLAPULLAT
Taikina:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl kuivahiivaa
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
25 g pehmeää voita tai margariinia
1 dl lämmintä maitoa (noin 42 asteista)
1 kananmuna
Täyte:
50 pehmeää voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
0,5 tl kanelijauhetta
0,25 tl muskottipähkinää raastettuna
2 dl rusinoita
Koristeluun:
noin 50 g tomusokeria + tilkka vettä

Sekoita vehnäjauhoihin kuivahiiva, sokeri ja suola. Lisää pehmeä voi, maito ja kananmuna. Muovaa tasainen ja pehmeä taikina. Peitä taikina liinalla ja anna nousta hyvin. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä. Voitele taikinan pinta voilla ja ripottele päälle fariinisokeria, mausteita ja rusinoita. Rullaa taikina ja paloittele noin 9 palaa. Asettele pullapalat vierekkäin leikkauspinta ylöspäin voideltuun uunin kestävään vuokaan, peitä vuoka ja anna pullien nousta noin 45 minuuttia. Lämmitä tällä välin uuni 200 asteeseen. Paista pullia noin 20 minuuttia. Sekoita tomusokerin joukkoon tilkka vettä ja koristele jäähtynyt pulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti