En muista syöneeni näin hyvää rusinapullaa koskaan ennen.
RUSINARULLAPULLAT
Taikina:
3,5
dl vehnäjauhoja
2
tl kuivahiivaa
1
tl sokeria
0,5
tl suolaa
25
g pehmeää voita tai margariinia
1
dl lämmintä maitoa (noin 42 asteista)
1
kananmuna
Täyte:
50
pehmeää voita tai margariinia
1
dl fariinisokeria
0,5
tl kanelijauhetta
0,25
tl muskottipähkinää raastettuna
2
dl rusinoita
Koristeluun:
noin
50 g tomusokeria + tilkka vettä
Sekoita
vehnäjauhoihin kuivahiiva, sokeri ja suola. Lisää pehmeä voi,
maito ja kananmuna. Muovaa tasainen ja pehmeä taikina. Peitä
taikina liinalla ja anna nousta hyvin. Kauli taikina levyksi
leivinpaperin päällä. Voitele taikinan pinta voilla ja ripottele
päälle fariinisokeria, mausteita ja rusinoita. Rullaa taikina ja
paloittele noin 9 palaa. Asettele pullapalat vierekkäin
leikkauspinta ylöspäin voideltuun uunin kestävään vuokaan, peitä
vuoka ja anna pullien nousta noin 45 minuuttia. Lämmitä tällä
välin uuni 200 asteeseen. Paista pullia noin 20 minuuttia. Sekoita
tomusokerin joukkoon tilkka vettä ja koristele jäähtynyt pulla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti