Olen
mukana Rajamäen etikoiden ja Indiedaysin kampanjassa. Viinietikat
ovat minulle jo entuudestaan erittäin tuttuja. Ahkerassa käytössä
ruoanlaitossa ovat punaviinietikka ja valkoviinietikka, toisinaan
myös omenaviinietikka.
Nyt
oli kiva päästä testaamaan myös muita Rajamäen viinietikoita.
Seuraavissa resepteissäni olen käyttänyt Yrttivalkoviinietikkaa,
Sitruunavalkoviinietikkaa ja Vadelma & persikka-omenaviinietikkaa. Viinietikat ovat monipuolisia säilönnässä
ja ruoanlaitossa. Kesäisin käytän viinietikoita eniten marinointiin ja
salaattien kastikkeisiin.
Bataattisalaatti
on värikäs ja maistuva lisäke esimerkiksi grilliruokien seuraksi.
Raskas majoneesikastike on korvattu Yrttivalkoviinietikalla
maustetulla jogurtilla.
BATAATTISALAATTI
1
kg bataatteja
1
punainen paprika
2-3
lehtisellerin vartta
pieni
punasipuli
1
rkl jalapenoja hienonnettuna
Kastike:
1,5
dl maustamatonta jogurttia
1
rkl Rajamäen Yrttivalkoviinietikkaa
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
Lisäksi:
tuoretta
korianteria
Pese
ja kuivaa bataatit. Tee terävällä veitsellä muutama pisto
bataatteihin. Kypsennä bataatteja uunissa 200 asteessa noin 45
minuuttia. Jäähdytä bataatit, kuori ja paloittele kuutioiksi.
Leikkaa punasipuli hienoksi silpuksi, paloittele sellerinvarret ja
paprika. Sekoita kastikkeen ainekset. Yhdistä kaikki ainekset
toisiinsa. Silppua pinnalle reilusti tuoretta korianteria.
Nämä
broilerivartaat osoittautuivat todella hyviksi. Tein vartaita tällä
samalla reseptilläni kahtena peräkkäisenä viikonloppuna hyvällä
menestyksellä. Voi olla, että kannattaa tehdä heti tupla-annos.
BROILERIVARTAAT
500
g broilerinfileetä
Marinadi:
4
rkl öljyä
2
rkl Rajamäen Sitruunavalkoviinietikkaa
2
tl soijakastiketta
2
tl fariinisokeria
1
tl currytahnaa
mustapippuria
myllystä
Sekoita
marinadin ainekset kulhossa. Leikkaa liha suikaleiksi ja laita lihat
marinoitumaan pariksi tunniksi jääkaappiin. Ota lihat marinadista,
pujota vartaisiin ja grillaa kypsäksi.
Päätin
kokeilla hyvän tuoksuista Vadelma & persikka-omenaviinietikkaa
mansikkajälkiruokaan, eikä ollut lainkaan hullumpi idea.
MARINOIDUT
MANSIKAT JA APPELSIINIT
noin
4 dl mansikoita
2
appelsiinia
Marinadi:
2
rkl sokeria
2
tl Rajamäen Vadelma & persikka-omenaviinietikkaa
Lisäksi:
tuoretta
minttua
Leikkaa
appelsiinit kalvottomiksi paloiksi. Halkaise mansikat. Sekoita sokeri
ja vadelma & persikka-omenaviinietikka kulhossa, lisää mansikat
kulhoon ja pyörittele varoen marinadissa. Lisää mukaan vielä
appelsiinit ja sekoita. Laita tarjolle esimerkiksi jäätelön kanssa
ja koristele annokset tuoreella mintulla.
Lisätietoa
tuotteista löytyy Rajamäen verkkosivuilta. Voit
osallistua myös Rajamäen kesäiseen kisaan jakamalla kuva omasta
kesäherkustasi tagattuna @rajamaen #rajamäenkesä #makusalaisuus.
Joka viikko kesä- ja heinäkuun ajan arvotaan osallistuneiden kesken
palkinnoksi Rajamäen kesäinen tuotepaketti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti