Kun
minulla oli omia lypsyvuohia tein kaikenlaisia juustoja. Usein tein
itse myös fetajuustoa ja fetajuuston vielä jatkojalostin
marinoimalla. Nyt oli kaappiin eksynyt kaupasta ostettua fetaa ja
tein sille vastaavanlaisen marinadin kuin aikanaan itsetehdylle
fetalle. Tässä resepti.
MARINOITU
FETAJUUSTO
200
g fetajuustoa
Marinadi:
1
valkosipulinkynsi
1
laakerinlehti
1
rkl kapriksia
½
tl pippureita (viher, rose ja musta)
¼
tl kokonaisia korianterinsiemeniä
tuoretta
timjamia
oliiviöljyä
tai rypsiöljyä
Kuutioi
fetajuusto. Leikkaa valkosipulinkynsi ohuiksi lastuiksi. Murskaa
kevyesti pippurit ja korianterinsiemenet. Laita astiaan fetajuusto ja
mausteet. Lisää öljyä niin paljon, että fetakuutiot peittyvät.
Anna juuston marinoitua ainakin pari tuntia (jos maltat, niin yön
yli) ennen käyttöä. Jäljelle jäävän marinointiöljyn voi
käyttää salaattikastikkeena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti