keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

IHANA MAKUMUISTO



Kun minulla oli omia lypsyvuohia tein kaikenlaisia juustoja. Usein tein itse myös fetajuustoa ja fetajuuston vielä jatkojalostin marinoimalla. Nyt oli kaappiin eksynyt kaupasta ostettua fetaa ja tein sille vastaavanlaisen marinadin kuin aikanaan itsetehdylle fetalle. Tässä resepti.


MARINOITU FETAJUUSTO
200 g fetajuustoa
Marinadi:
1 valkosipulinkynsi
1 laakerinlehti
1 rkl kapriksia
½ tl pippureita (viher, rose ja musta)
¼ tl kokonaisia korianterinsiemeniä
tuoretta timjamia
oliiviöljyä tai rypsiöljyä

Kuutioi fetajuusto. Leikkaa valkosipulinkynsi ohuiksi lastuiksi. Murskaa kevyesti pippurit ja korianterinsiemenet. Laita astiaan fetajuusto ja mausteet. Lisää öljyä niin paljon, että fetakuutiot peittyvät. Anna juuston marinoitua ainakin pari tuntia (jos maltat, niin yön yli) ennen käyttöä. Jäljelle jäävän marinointiöljyn voi käyttää salaattikastikkeena.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti