Olen
mukana Sagan ja Indiedaysin Grillipelti-kampanjassa. Kampanjassa
testasin grillipeltiä, joka on Sagan innovaatio.
Grillipellin
voi kuka tahansa valmistaa itse helposti Sagan leivinpaperista ja
foliosta: Leikkaa leivinpaperista vähän foliota pienempi pala.
Laita leivinpaperi folion päälle. Taita folion reunat leivinpaperin
päälle ja grillipelti on valmis.
Myönnän, että suhtauduin
ensin vähän kriittisesti tähän erittäin yksinkertaiseen
grillipeltiin, mutta halusin kokeilla. Yllätyin iloisesti, sillä
grillipelti toimi todella hyvin juuri herkän kalan kanssa. Kalaa on yleensä hankala grillata, kun se tarttuu herkästi grilliritilän pintaan
kiinni ja putoilee grillin sisälle.
Grillin
ritilän päälle laitettavan grillipellin avulla grillaaminen on helppoa ja todella siistiä. Ruoka ruskistuu pellin päällä
kauniisti, grillipelti suojaa palamiselta ja grillin sotkeutumiselta.
Grillipellin ansiosta ruoka ei tartu grilliin ja herkemmätkin
grillattavat tuotteet, kuten kalat ja hedelmät, pysyvät ehjinä. Myöskään ruoasta grilliin
tippuva rasva ei syty palamaan ja marinadien käyttö on siistimpää grillauksen aikana.
Muista kuitenkin, että grilliä ei saa koskaan jättää vahtimatta. Ei nytkään sillä liiassa kuumuudessa folion päällä oleva leivinpaperi voi syttyä palamaan. Sammuta mahdollinen palo tukahduttamalla.
KALAVARTAAT
400
g lohta
400
g vaalealihaista kalaa
Marinadi:
yhden
sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1,5
dl öljyä
1
tl savustettua chiliä hiutaleina
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
Paloittele
kalat kuutioiksi. Marinoi kalapaloja yksi tunti. Pujottele kalapalat
vartaisiin ja grillaa grillipellin päällä kaunis väri kaloihin.
GRILLATUT
PÄÄRYNÄT
2
päärynää
Marinadi:
2
dl sokeria
1,5
dl vettä
pala
tuoretta inkivääriä
1
kanelitanko
1
tähtianis
2
rkl rommia
Kuori päärynät ja halkaise puoliksi, poista siemenkodat. Leikkaa
inkivääri silpuksi. Laita kattilaan sokeri, vesi, inkivääri,
kanelitanko ja tähtianis. Kiehauta kunnes sokeri on sulanut hyvin. Mausta liemi
rommilla ja anna liemen jäähtyä vähän. Laita päärynät liemeen. Anna
päärynöiden marinoitua pari tuntia. Ota päärynät pois liemestä
ja grillaa grillipellin päällä karamellinen pinta päärynöihin.
Tarjoa kuumat päärynät jäätelön kanssa.
Sagalla
on käynnissä Instagram-kuvakisa. Kilpailun ideana on ottaa
grillausaiheinen kuva ja jakaa se Instagramissa tagilla #grillipelti @saga_suomi.
Kilpailuaikaa on kesäkuun loppuun ja osallistuneiden kesken arvotaan
10 Sagan tuotekassia, kannattaa siis osallistua. Käy myös kurkistamassa SaganFacebook-sivulle, josta löytyy paljon kaikenlaista kiinnostavaa. Saga-tuotteet on valmistettu Suomessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti