maanantai 8. kesäkuuta 2015

Siisti juttu



Olen mukana Sagan ja Indiedaysin Grillipelti-kampanjassa. Kampanjassa testasin grillipeltiä, joka on Sagan innovaatio.


Grillipellin voi kuka tahansa valmistaa itse helposti Sagan leivinpaperista ja foliosta: Leikkaa leivinpaperista vähän foliota pienempi pala. Laita leivinpaperi folion päälle. Taita folion reunat leivinpaperin päälle ja grillipelti on valmis.


Myönnän, että suhtauduin ensin vähän kriittisesti tähän erittäin yksinkertaiseen grillipeltiin, mutta halusin kokeilla. Yllätyin iloisesti, sillä grillipelti toimi todella hyvin juuri herkän kalan kanssa. Kalaa on yleensä hankala grillata, kun se tarttuu herkästi grilliritilän pintaan kiinni ja putoilee grillin sisälle.



Grillin ritilän päälle laitettavan grillipellin avulla grillaaminen on helppoa ja todella siistiä. Ruoka ruskistuu pellin päällä kauniisti, grillipelti suojaa palamiselta ja grillin sotkeutumiselta. Grillipellin ansiosta ruoka ei tartu grilliin ja herkemmätkin grillattavat tuotteet, kuten kalat ja hedelmät, pysyvät ehjinä. Myöskään ruoasta grilliin tippuva rasva ei syty palamaan ja marinadien käyttö on siistimpää grillauksen aikana.

Muista kuitenkin, että grilliä ei saa koskaan jättää vahtimatta. Ei nytkään sillä liiassa kuumuudessa folion päällä oleva leivinpaperi voi syttyä palamaan. Sammuta mahdollinen palo tukahduttamalla.



KALAVARTAAT
400 g lohta
400 g vaalealihaista kalaa
Marinadi:
yhden sitruunan mehu ja kuori raastettuna
1,5 dl öljyä
1 tl savustettua chiliä hiutaleina
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Paloittele kalat kuutioiksi. Marinoi kalapaloja yksi tunti. Pujottele kalapalat vartaisiin ja grillaa grillipellin päällä kaunis väri kaloihin.



GRILLATUT PÄÄRYNÄT
2 päärynää
Marinadi:
2 dl sokeria
1,5 dl vettä
pala tuoretta inkivääriä
1 kanelitanko
1 tähtianis
2 rkl rommia

Kuori päärynät ja halkaise puoliksi, poista siemenkodat. Leikkaa inkivääri silpuksi. Laita kattilaan sokeri, vesi, inkivääri, kanelitanko ja tähtianis. Kiehauta kunnes sokeri on sulanut hyvin. Mausta liemi rommilla ja anna liemen jäähtyä vähän. Laita päärynät liemeen. Anna päärynöiden marinoitua pari tuntia. Ota päärynät pois liemestä ja grillaa grillipellin päällä karamellinen pinta päärynöihin. Tarjoa kuumat päärynät jäätelön kanssa.


Sagalla on käynnissä Instagram-kuvakisa. Kilpailun ideana on ottaa grillausaiheinen kuva ja jakaa se Instagramissa tagilla #grillipelti @saga_suomi. Kilpailuaikaa on kesäkuun loppuun ja osallistuneiden kesken arvotaan 10 Sagan tuotekassia, kannattaa siis osallistua. Käy myös kurkistamassa SaganFacebook-sivulle, josta löytyy paljon kaikenlaista kiinnostavaa. Saga-tuotteet on valmistettu Suomessa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti