Raparperinvarret
ovat venähtäneet pituutta runsaiden sateiden seurauksesta ja nyt
saadaan nauttia oman pihan ensimmäisestä sadosta. Viikonloppuna
tein jo alkukesän ensimmäistä raparperilihapataa. Tänään
valmistin lapsille aamupalaksi ihanantuoksuista raparperikiisseliä
ja lisäksi tarjosin ruusunterälehtihillolla maustettua jogurttia.
Kiisselin söimme ulkona kauniista säästä nauttien ja kukkaloistoa
ihaillen.
RAPARPERI-MANSIKKAKIISSELI
3
isoa raparperinvartta (noin 400 g)
8
dl vettä
1,5
dl sokeria
noin
5 dl mansikoita
Suuruste:
1
dl kylmää vettä
4
rkl perunajauhoja
Kuori
ja paloittele raparperit. Laita kattilaan raparperipalat, vesi ja
sokeri. Keitä kunnes raparperi on pehmeää. Sekoita perunajauhot
kylmää veteen ja lisää ohuena nauhana kiisselin joukkoon samalla
sekoittaen. Anna kiisselin pulpahtaa pari kertaa ja ota pois
liedeltä. Lisää mansikat kiisseliin.
RUUSUJOGURTTI
1,5
dl maustamatonta jogurttia
noin
2 rkl ruusunterälehtihilloa
(sokeria)
Sekoita
ruusunterälehtihillo jogurttiin ja mausta vielä tarvittaessa
sokerilla. Tarjoa raparperikiisselin kanssa.
Kesä on täällä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti