perjantai 5. kesäkuuta 2015

Alkukesän paras herkku


Raparperinvarret ovat venähtäneet pituutta runsaiden sateiden seurauksesta ja nyt saadaan nauttia oman pihan ensimmäisestä sadosta. Viikonloppuna tein jo alkukesän ensimmäistä raparperilihapataa. Tänään valmistin lapsille aamupalaksi ihanantuoksuista raparperikiisseliä ja lisäksi tarjosin ruusunterälehtihillolla maustettua jogurttia. Kiisselin söimme ulkona kauniista säästä nauttien ja kukkaloistoa ihaillen.


RAPARPERI-MANSIKKAKIISSELI
3 isoa raparperinvartta (noin 400 g)
8 dl vettä
1,5 dl sokeria
noin 5 dl mansikoita
Suuruste:
1 dl kylmää vettä
4 rkl perunajauhoja

Kuori ja paloittele raparperit. Laita kattilaan raparperipalat, vesi ja sokeri. Keitä kunnes raparperi on pehmeää. Sekoita perunajauhot kylmää veteen ja lisää ohuena nauhana kiisselin joukkoon samalla sekoittaen. Anna kiisselin pulpahtaa pari kertaa ja ota pois liedeltä. Lisää mansikat kiisseliin.


RUUSUJOGURTTI
1,5 dl maustamatonta jogurttia
noin 2 rkl ruusunterälehtihilloa
(sokeria)

Sekoita ruusunterälehtihillo jogurttiin ja mausta vielä tarvittaessa sokerilla. Tarjoa raparperikiisselin kanssa.




Kesä on täällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti