Tänään
meni heti aamulla eilen illalla marinoitumaan laitettu possunniska
uuniin ja parin tunnin päästä aloitin sämpylöiden teon.
Briossisämpylöiden taikinan kohottamiseen kuluu vähän enemmän
aikaa kuin tavallisten sämpylöiden, mutta kannattaa kokeilla sillä
näistä sämpylöistä tulee todella pehmeitä ja hyviä. Tein
purilaisten väliin vielä pikaisen tuoresalsan tomaateista,
punasipulista ja avokadosta. Näistä tuli meheviä ja herkullisia
burgereita.
BRIOSSISÄMPYLÄT
1
dl maitoa kädenlämpöisenä
25
g hiivaa
1
rkl hunajaa
¾
tl suolaa
2
kananmunaa
noin
5,5 dl vehnäjauhoja
100
g pehmeää voita
Voiteluun:
kananmunan
keltuaista
Pinnalle:
seesaminsiemeniä
Lämmitä
maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maitoon. Lisää hunaja, suola
ja munat. Lisää jauhot vähitellen ja lopuksi voi pieninä
nokareina. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi koneella. Peitä
taikinakulho kelmulla ja laita taikina jääkaappiin nousemaan
tunniksi. Nosta taikina pois jääkaapista ja leivo sämpylöiksi,
annoksesta tulee noin 7 sämpylää. Peitä sämpylät liinalla ja
anna nousta tunnin ajan. Voitele sämpylät keltuaisella, ripottele
pinnalle seesaminsiemeniä ja paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.
PULLED
PORK -BRIOSSIPURILAINEN
briossisämpylä
pulled
pork -lihaa
tuoresalsaa
rapeaa
salaattia
Pulled
pork-reseptin löydät TÄÄLTÄ.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti