lauantai 27. kesäkuuta 2015

HERKKUBURGERI



Tänään meni heti aamulla eilen illalla marinoitumaan laitettu possunniska uuniin ja parin tunnin päästä aloitin sämpylöiden teon. Briossisämpylöiden taikinan kohottamiseen kuluu vähän enemmän aikaa kuin tavallisten sämpylöiden, mutta kannattaa kokeilla sillä näistä sämpylöistä tulee todella pehmeitä ja hyviä. Tein purilaisten väliin vielä pikaisen tuoresalsan tomaateista, punasipulista ja avokadosta. Näistä tuli meheviä ja herkullisia burgereita.

BRIOSSISÄMPYLÄT
1 dl maitoa kädenlämpöisenä
25 g hiivaa
1 rkl hunajaa
¾ tl suolaa
2 kananmunaa
noin 5,5 dl vehnäjauhoja
100 g pehmeää voita
Voiteluun:
kananmunan keltuaista
Pinnalle:
seesaminsiemeniä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maitoon. Lisää hunaja, suola ja munat. Lisää jauhot vähitellen ja lopuksi voi pieninä nokareina. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi koneella. Peitä taikinakulho kelmulla ja laita taikina jääkaappiin nousemaan tunniksi. Nosta taikina pois jääkaapista ja leivo sämpylöiksi, annoksesta tulee noin 7 sämpylää. Peitä sämpylät liinalla ja anna nousta tunnin ajan. Voitele sämpylät keltuaisella, ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.



PULLED PORK -BRIOSSIPURILAINEN
briossisämpylä
pulled pork -lihaa
tuoresalsaa
rapeaa salaattia

Pulled pork-reseptin löydät TÄÄLTÄ.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti