Otin
haasteen vastaan ja osallistuin Urtekramin ja Ruoka.fi:n gluteeniton
leivonnainen -kilpailuun oheisella reseptilläni. Valmistin
gluteenittoman focaccian käyttäen Urtekramin gluteenitonta
Yleisleivontamixiä, tämä jauhoseos sisältää
täysjyväriisijauhoja, riisijauhoja, teff-jauhoja (hirssinsukuisen
ruohokasvin siemenistä jauhettu jauho), maissisuurimoita ja
psylliuminsiemenkuorta. Urtekramin gluteenittomat jauhot ovat myös
luomua.
GLUTEENITON
FOCACCIA
5
dl vettä kädenlämpöisenä
50
g hiivaa
1
tl suolaa
1
tl sokeria
400
g Urtekram gluteenitonta Yleisleivontamixiä
Voiteluun:
3
rkl oliiviöljyä
1
rkl vettä
Pinnalle:
kirsikkatomaatteja
sormisuolaa
salviaa
Liuota
hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja jauhot.
Vaivaa taikina (koneella) hyvin pehmeäksi ja kimmoisaksi. Anna
taikinan kohota noin puoli tuntia liinalla peitettynä. Lämmitä
uuni 200 asteeseen. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle
käsin painellen. Sekoita öljy ja vesi, voitele focaccian pinta
kokonaan seoksella. Painele taikinaan koloja ja laita koloihin
halkaistuja tomaatteja, ripottele pinnalle vähän sormisuolaa.
Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Ripottele uunituoreen
focaccian pinnalle muutamia salvian lehtiä. Focaccia on
parhaimmillaan leivontapäivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti