lauantai 23. toukokuuta 2015

EUROVIISURUOKIA 2015 KOTIKATSOMOON



Tänään voi kuunnella ja katsella koko yön viisuballadeja. Kun syö samalla pysyy paremmin hereillä. Valmista siis suosikkimaasi herkku kisakatsomoon. Tässä maiden ruoat esiintymisjärjestyksessä.


1 SLOVENIA
MAKEA OMELETTI
3 munan keltuaista
3 munan valkuaista
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
3 rkl vehnäjauhoja
1 rkl voita paistamiseen
Täyte:
2 dl marjoja (pakastettuja tai tuoreita)
1 rkl rommia
2 rkl appelsiinilikööriä
Pinnalle:
1 rkl tomusokeria
Lisäksi:
1 dl kermaa vaahdotettuna

Yhdistä marjat, rommi ja likööri. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää puolet sokerista ja vaniljasokeri. Lisää keltuaisen joukkoon loput sokerista ja sitruunan raastettu kuori, vaahdota. Lisää jauhot keltuaisvaahdon sekaan varovasti sekoittaen. Yhdistä munavaahdot toisiinsa varovasti nostellen. Paista munakas voissa pannulla. Täytä kypsä munakas maustetuilla marjoilla. Taita munakas kaksinkerroin, ripottele päälle tomusokeria. Tarjoile kermavaahdon kanssa.



2 RANSKA
BURGUNDINPATA
900 g naudan paistia kuutioituna
150 g pekonia
300 g salottisipulia kokonaisina
4 valkosipulinkynttä silputtuna
300 g juuriselleriä paloiteltuna
300 g palsternakkaa paloiteltuna
400 g porkkanaa paloiteltuna
500 g tomaattimurskaa
4 dl lihalientä
2 dl punaviiniä
timjamia
rosmariinia
2 laakerinlehteä
suolaa
mustapippuria myllystä
300 g herkkusieniä

Ruskista pekonit sekä lihat pienissä erissä, siirrä pataan. Ruskista sipulit ja valkosipulit. Laita pataan tomaattimurska, juurekset ja mausteet. Anna padan muhia 150 asteessa pari tuntia. Lisää kevyesti ruskistetut sienet kypsymisen lopulla.



3 ISRAEL
FALAFEL-PYÖRYKÄT
400 g kikherneitä (säilyke)
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl persiljasilppua
1 tl korianterinsiemeniä jauhettuna
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
2 rkl vehnäjauhoja

Valuta kikherneet. Yhdistä kaikki ainekset ja soseuta jämäkäksi taikinaksi. Muovaa pieniä pyöryköitä. Paista muutama pyörykkä kerrallaan öljyssä kullanruskeiksi.



4 VIRO
TALKKUNALEIVÄT
2,5 dl maitoa
250 g maitorahkaa
50 g hiivaa
0,5 rkl suolaa
0,5 dl sokeria
2 dl talkkunajauhoja
noin 5 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia tai voita sulatettuna

Yhdistä maito ja maitorahka, lämmitä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nesteeseen. Lisää suola ja sokeri sekä talkkunajauhot. Lisää taikinaan vähitellen vehnäjauhoja ja alustuksen loppuvaiheessa rasva. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo kaksi pitkulaista leipää. Leikkaa leipiin viiltoja niin että leipä jää pohjasta yhtenäiseksi. Anna kohota ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.



5 ISO-BRITANNIA
FISH & CHIPS
1 kg perunoita (kiinteä lajike)
600 g vaalealihaista kalaa (esim. turskaa)
öljyä uppopaistamiseen
Taikina:
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
2 dl olutta
2 rkl sitruunamehua

Sekoita dippikastikkeen ainekset keskenään. Kuori ja leikkaa perunat tikuiksi. Kuivaa hyvin. Kuumenna öljy ja uppopaista perunoita pienissä erissä, kunnes ne ovat melkein kypsiä. Ota pois reikäkauhalla ja uppopaista perunat toisen kerran, kunnes ne ovat kullanruskeita. Ota pois rasvasta, valuta, mausta suolalla, pidä lämpiminä esim. uunissa. Kuivaa kala. Leikkaa paloiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Kasta kalapalat pienissä erissä taikinaan ja uppopaista kullanruskeiksi. Laita talouspaperin päälle valumaan. Tarjoa heti.



6 ARMENIA
TÄYTETYT OMENAT
6 omenaa
1 dl riisiä
3 dl kiehuvaa vettä
0,5 tl suolaa
1 dl rusinoita
¼ tl kanelijauhetta
1 dl ruskeaa sokeria
1 dl fetajuustoa muruina
1 dl saksanpähkinöitä rouhittuna
0,5 dl paahdettuja pinjansiemeniä
0,5 dl sulatettua voita
0,5 dl juustoraastetta (esim. parmesaania)

Kypsennä riisi lähes kypsäksi suolavedessä. Lisää rusinat ja kypsennä vielä 5 minuuttia, jäähdytä. Leikkaa omenoiden kantaosat irti. Älä heitä pois, vaan käytä myöhemmin ”kantena”. Koverra omenoista sisustaa pois veitsellä. Lisää riisin joukkoon puolet sokerista, kaneli, feta, pähkinät, pinjansiemenet sekä voi. Täytä omenat ja laita ”kansi” päälle. Laita omenat uunivuokaan, jossa on vettä ja loput sokerista. Kypsennä 175 asteessa noin 40 minuuttia. Ota kypsennyksen loppuvaiheessa ”kannet” pois ja ripottele omenoiden päälle juustoraastetta.



7 LIETTUA
KARPALOVANUKAS
3 dl karpaloita
3 dl vettä
1,5 dl sokeria
1 kanelitanko
4 kokonaista neilikkaa
4 rkl perunajauhoja + 0,5 dl kylmää vettä
Tarjoiluun:
vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa

Laita kattilaan karpalot, vesi, sokeri, kanelitanko ja neilikat. Keitä noin 10 minuuttia kunnes marjat menevät rikki. Poista kanelitanko ja neilikat, soseuta karpaloliemi ja puserra siivilän läpi. Laita uudelleen kattilaan ja kuumenna. Sekoita veteen perunajauhot hyvin. Lisää suuruste ohuena nauhana karpaloliemeen koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa ja ota pois liedeltä. Kaada tarjoiluastiaan, tarjoa kermavaahdon kera.



8 SERBIA
JUUSTOPIIRAKKA
Taikina:
250 g vehnäjauhoja
1,5 rkl oliiviöljyä
¼ tl suolaa
noin 1,5 dl vettä
Täyte:
400 g fetajuustoa
4 kananmunaa
2 dl kermamaitoa
50 g voita sulatettuna
Voiteluun:
voisulaa

Sekoita jauhot, öljy ja suola, lisää vesi ja muovaa kiinteä taikina. Lorauta vähän oliiviöljyä taikinan päälle ja peitä taikina liinalla, anna seistä huoneenlämmössä tunnin ajan. Kauli ohut taikina, vuoraa piirakkavuoan pohja puolella taikinasta. Sekoita täyte, vatkaa munat kevyesti ja murenna feta, lisää kermamaito ja sulatettu voi. Kaada täyte piirakkapohjalle. Peitä ohuella taikinakannella. Voitele pinta voisulalla. Paista 180 asteessa noin 50 minuuttia.



9 NORJA
KATKARAVUT
200 g katkarapuja
1 salottisipuli hienonnettuna
1,5 dl portviiniä
3 dl kermaa
1 sitruunan raastettu kuori
suolaa ja pippuria myllystä

Hauduta sipulia portviinissä. Lisää kerma ja keitä kasaan miedolla lämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kuumaan kastikkeeseen katkaravut ja sitruunankuori. Anna kuumentua ja tarjoa heti tuoreen patongin kanssa.



10 RUOTSI
JANSSONIN KIUSAUS
10 perunaa suikaleina
1 iso sipuli silputtuna
125 g anjovisfileitä + liemi
4 dl kermaa
suolaa maun mukaan
pippuria myllystä
pari voinokaretta pinnalle

Lado voideltuun uunivuokaan puolet perunoista, väliin sipulit ja anjovisfileet, päälle vielä kerros perunoita. Yhdistä kerma ja anjovisliemi, kaada vuokaan ensin noin 3 dl ja lisää loput liemestä kypsymisen loppupuolella. Kypsennä 200 asteessa ensin noin tunti, alenna lämpöä 150 asteeseen ja jatka vielä kypsentämistä noin puoli tuntia, kunnes perunat ovat pehmeitä ja kauniin värisiä.



11 KYPROS
MAALAISSALAATTI
salaatinlehtiä tai kaalia ohuina suikaleina
tomaatteja viipaleina tai lohkoina
kurkkua viipaleina
sipulia tai purjoa ohuina renkaina
fetajuustoa kuutioina
kalamataoliiveja
Kastike:
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
1 rkl viinietikkaa
¼ tl sinappijauhetta
ripaus sokeria
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Yhdistä kaikki salaatin ainekset keskenään. Sekoita kastike ja kostuta salaatti juuri ennen tarjoilua.



12 AUSTRALIA
SURF AND TURF PIZZA
Täytteet:
tomaattikastiketta
meren antimia
pihvilihaa
juustoa


13 BELGIA
PATONKI
5 dl haaleaa vettä
10 g hiivaa
1 tl suolaa
¼ dl öljyä
noin 10 dl vehnäjauhoja

Liuota veteen hiiva, lisää suola, öljy sekä jauhot. Anna taikinan vetäytyä muovipussiin suljettuna jääkaapissa vähintään vuorokauden. Kohota taikina kylmäsäilytyksen jälkeen kaksinkertaiseksi. Alusta kohonnut taikina hyvin ja jaa se kahteen osaan. Kauli palat levyiksi ja taita ensin kolminkerroin ja vielä kaksinkerroin. Kauli uudelleen levyksi, toista taittelu ja kauliminen useaan kertaan, näin patonkiin tulee kuohkeita kerroksia. Kääri lopuksi levyt rullalle. Anna kohota pellillä. Vedä kohonneisiin patonkeihin viistoja viiltoja. Voitele pinta vedellä ja laita myös uuniin pieni vesiastia, näin patongin pinnasta tulee rapea. Kypsennä 225 asteessa noin 15 minuuttia.



14 ITÄVALTA
OMENASTRUUDELI
Taikina:
2,5 dl vehnäjauhoja
25 g voita sulatettuna
pieni kananmuna
0,5 dl kylmää vettä
Täyte:
25 g voita sulatettuna
3 omenaa kuutioituna
1 dl rusinoita
50 g paahdettuja manteleita karkeaksi hienonnettuna
0,5 dl fariinisokeria
1 tl sitruunankuorta raastettuna
1 tl kanelia
Voiteluun:
sulatettua voita

Nypi käsin taikinaa varten jauhot, voi ja kananmuna. Lisää vesi ja muovaa sileä taikina. Kääri taikina kelmuun ja laita lepäämään jääkaappiin puoleksi tunniksi. Yhdistä sillä välin täytteen ainekset toisiinsa. Kauli taikina ohueksi levyksi ja levitä täyte sen päälle. Kääri rullalle, sulje päät ja voitele. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.



15 KREIKKA
MOUSSAKA
3 munakoisoa viipaleina
oliiviöljyä
Jauhelihaseos:
400 g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl kanelia
1 tl minttua
1 tl oreganoa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Munamaito:
3 dl maitoa
3 kananmunaa
ripaus muskottia
suolaa maun mukaan
Pinnalle:
50 g juustoraastetta

Ripottele munakoisoviipaleille suolaa, anna hikoilla ja pyyhi talouspaperilla kuiviksi. Paista munakoisot pannulla oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi. Kuullota sipulit ja ruskista jauheliha kevyesti. Lisää tomaattipyree ja mausteet. Sekoita munamaidon ainekset keskenään. Lado vuokaan kerroksittain munakoisoviipaleita ja jauhelihaseosta. Kaada päälle munamaito ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteessa noin puoli tuntia.



16 MONTENERGRO
KALAKEITTO
500 g ruodotonta kalaa paloiteltuna
0,5 dl oliiviöljyä
1 porkkana paloiteltuna
1 lehtisellerin varsi paloiteltuna
1 dl persiljasilppua
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
4 anjovisfileetä paloiteltuna
2 dl valkoviiniä
ripaus sahramia
12 dl kalalientä
4 tomaattia kaltattuna ja siemenet poistettu
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Kuumenna öljy kattilassa, lisää porkkanat, selleri, persilja, valkosipuli ja anjovikset, kuullota hetki. Lisää viini ja sahrami, anna kiehua kunnes viini on lähes kokonaan kiehunut pois. Lisää tomaatit ja kalaliemi, keitä noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi keittoon kalapalat, kypsennä.



17 SAKSA
RINKELIT (PRETZELS)
Taikina:
1,5 dl vettä kädenlämpöisenä
40 g hiivaa
100 g vehnäjauhoja
1,5 dl maitoa kädenlämpöisenä
1 rkl ruskeaa sokeria
2 rkl suolaa
80 g voita sulatettuna
noin 800 g vehnäjauhoja
Keittämiseen:
1,5 l vettä
3 rkl ruokasoodaa
Pinnalle:
karkeaa merisuolaa

Liota hiiva veteen ja lisää 100 g jauhoja, sekoita ja peitä astia kelmulla. Anna taikinan olla 5 tuntia huoneenlämmössä. Lisää sitten maito, sokeri, suola, voi ja loput jauhot. Vaivaa hyvin ja jätä nousemaan peitettynä 1 ½ tunniksi. Vaivaa taikinaa ja leivo siitä 50 cm pitkiä ohuita taikinapötköjä, kiepauta rinkeleiksi. Jätä nousemaan ilman peitettä 30 minuutiksi. Kiehauta vesi ja lisää ruokasooda. Laita yksi rinkeli kerrallaan kiehuvaan veteen noin 5 sekunniksi ja nosta reikäkauhalla leivinpaperin päälle. Ripottele rinkeleille merisuolaa ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia eli kunnes ovat kauniin ruskeita.



18 PUOLA
PERUNAOHUKAISET
500 g perunoita
1 sipuli
2 kananmunaa
0,5 dl vehnäjauhoja
1 dl maitoa
0,5 tl suolaa tai maun mukaan
25 g voita sulatettuna
Paistamiseen:
voita

Kuori ja raasta perunat hienoksi raasteeksi. Silppua sipuli. Yhdistä kaikkia ainekset keskenään. Paista perunaohukaiset lettupannulla kauniin ruskeiksi. Tarjoa lisäksi puolukkasurvosta.



19 LATVIA
PAPUSALAATTI
200 g valkoisia papuja (säilyke)
2 omenaa pieninä kuutioina
2 dl smetanaa
1 tl sinappia
2 tl raastettua piparjuurta
ripaus suolaa
ripaus sokeria
ruohosipulia silputtuna

Valuta ja huuhdo pavut. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta.



20 ROMANIA
TÄYTETYT KESÄKURPITSAT
2 pientä kesäkurpitsaa
200 g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
0,5 dl riisiä
1 rkl voita
1 rkl persiljasilppua
pippuria
suolaa maun mukaan
Kastike:
1 rkl voita
puolikas sipuli silputtuna
1 rkl vehnäjauhoja
500 g tomaattimurskaa
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
mustapippuria
persiljasilppua

Keitä riisi. Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin ja koverra sisus pois, pilko sisus pieneksi ja käytä täytteeseen. Sekoita jauheliha, sipuli, keitetty riisi, voi ja kesäkurpitsan sisus. Mausta seos ja täytä kesäkurpitsat. Voitele uunivuoka ja laita kesäkurpitsat vuokaan. Tee kastike: kuullota sipulia voissa, lisää jauhot sekoittaen samalla. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Kaada kastike vuokaan. Hauduta uunissa 180 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoa lisäksi smetanaa.



21 ESPANJA
PAISTETTU KALA
1 kg perattuja kokonaisia kaloja
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
1 sipuli ohuina renkaina
6 valkosipulinkynttä ohuina lastuina
2 laakerinlehteä
viinietikkaa

Pese ja puhdista kalat, mausta suolalla ja pippurilla. Paista kaloja nopeasti runsaassa öljyssä. Siirrä kalat uunivuokaan. Paista samassa öljyssä sipulit. Kaada sipulit kalojen päälle. Lisää laakerinlehdet ja viinietikkaa sekä oliiviöljyä vuokaan. Peitä vuoka leivinpaperilla ja laita vuoka uuniin. Kalat kypsyvät kauttaaltaan ja maut tasaantuvat.



22 UNKARI
GULASSIKEITTO
400 g naudan (tai porsaan) ulkofileetä kuutioituna
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 tl paprikajauhetta
70 g tomaattipyreetä
1 l lihalientä
3 perunaa kuutioituna
2 paprikaa kuutioituna
timjamia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
chiliä maun mukaan
persiljasilppua

Ruskista lihat parissa erässä, nosta pois padasta. Kuullota sipuli ja valkosipuli, lisää paprikajauhe ja pyree, kuumenna hetki sekoitellen. Kaada lihaliemi pataan. Lisää lihat takaisin pataan. Hauduta noin puoli tuntia. Laita perunat, paprikat ja mausteet pataan. Keitä miedolla lämmöllä kunnes perunat ovat kypsiä. Ripottele pinnalle persiljasilppua.



23 GEROGIA
GEORGIALAISET PAVUT
300 g kidneypapuja (säilyke)
1 sipuli silputtuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 porkkana hienoksi silputtuna
1 sellerinvarsi hienoksi silputtuna
6 kuivattua luumua paloiteltuna
0,5 dl balsamiviinietikkaa
1 tl tamarinditahnaa
0,5 tl chilihiutaleita
1 tl korianterinsiemeniä
0,5 tl sarviapilansiemeniä
5 rkl oliiviöljyä
1 vihreä chili silputtuna
nippu tuoretta korianteria
1 rkl selleriä silputtuna
suolaa ja mustapippuria

Kuullota öljyssä sipuli, valkosipuli, porkkana ja sellerinvarsi pehmeäksi. Valuta ja huuhtele pavut. Hauduta luumuja balsamietikassa noin 20 minuuttia. Paahda korianterin- ja sarviapilansiemeniä kuivalla pannulla muutama minuutti ja murskaa morttelissa. Yhdistä kaikki ainekset ja lämmitä.



24 AZERBAIDZAN
MAKEA LEIPÄ
5 dl maitoa kädenlämpöisenä
20 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl kurkumaa
250 g sokeria
1 kananmuna
200 g pehmeää voita tai margariinia
noin 800 g vehnäjauhoja
Voiteluun:
kananmunaa
Pinnalle:
seesaminsiemeniä

Liuota hiiva maitoon, lisää 1 rkl sokeria, suola ja kurkuma sekä 2 dl vehnäjauhoja. Sekoita hyvin ja anna seistä 30 minuuttia. Lisää loput ainekset, jauhot vähitellen. Vaivaa pehmeä taikina. Peitä liinalla ja anna nousta lämpimässä paikassa 2 tuntia. Vaivaa taikinaa välillä pari kertaa. Jaa taikina kahteen osaan ja vaivaa vielä kerran. Muotoile soikeiksi leiviksi. Jätä kohoamaan vielä tunniksi. Voitele munalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes leivät ovat saaneet kauniin värin.



25 VENÄJÄ
LIHAPIIRAKAT (RASTEGAI)
Taikina ensin:
0,5 dl maitoa kädenlämpöisenä
0,5 rkl sokeria
15 g hiivaa
0,5 dl vehnäjauhoja
seuraavaksi:
2 dl maitoa
puolet kananmunasta
25 g voita sulatettuna
0,5 tl suolaa
noin 4 dl vehnäjauhoja
Täyte:
400 g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Voiteluun:
puolet kananmunasta
Tarjoiluun:
keitettyjä kananmunia viipaleina

Valmista ensin taikinajuuri. Liuota hiiva ja sokeri maitoon, lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Peitä kulho liinalla ja anna olla lämpimässä paikassa noin tunnin ajan. Seuraavaksi lisää taikinaan maitoa, puolikas kananmunasta (voitele lopulla munalla piirakat ennen paistamista), voisula, suolaa sekä jauhot. Vaivaa taikina kiinteäksi. Peitä taikina liinalla ja jätä kohoamaan 3 tunniksi. Painele taikina tunnin välein alas ja anna jälleen kohota. Valmista täyte: Kuullota sipuli ja paista jauheliha kevyesti, mausta suolalla ja pippurilla. Jaa taikina 8 osaan, pyöritä pulliksi ja kauli litteiksi piiraiksi. Laita täytettä jokaisen piirakan päälle, rypistä reunoja yhteen, mutta jätä keskelle aukko. Nosta piirakat uunipellille ja voitele munalla. Paista 220 asteessa noin 20 minuuttia.



26 ALBANIA
PURJOVUOKA
öljyä paistamiseen
900 g purjoa
2 sipulia silputtuna
1 punainen paprika pilkottuna
300 g jauhelihaa
suolaa ja pippuria myllystä
2 dl lihalientä

Pilko purjon valkoiset osat vinottain 1 cm paloiksi. Kuullota purjot ja sipulit öljyssä. Siirrä uunivuokaan. Paista kevyesti jauheliha, lisää paprikat ja mausteet sekä lihaliemi, anna kiehahtaa. Kaada seos purjojen päälle vuokaan. Laita uuniin 200 asteeseen, kypsennä noin tunnin ajan.



27 ITALIA
PASTA-PAPUKEITTO
250 g kuivattuja papuja
2 laakerinlehteä
2 valkosipulinkynttä kokonaisena
salviaa
oliiviöljyä
150 g possun kylkisiivuja kuutioituna
2 porkkanaa paloiteltuna
1 sellerinvarsi pilkottuna
1 sipuli silputtuna
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1,5 l kanalientä
200 g kuivapastaa
rosmariinia
timjamia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Liota papuja yön yli runsaassa kylmässä vedessä. Valuta ja huuhdo pavut. Keitä niitä kattilassa uudessa vedessä 15 minuuttia. Valuta pavut, laita ne pataan ja kaada jälleen uutta vettä päälle niin paljon, että pavut peittyvät. Lisää pataan laakerinlehdet, 2 valkosipulinkynttä, salviaa ja 1 rkl oliiviöljyä. Peitä kannella ja kypsennä uunissa 175 asteessa 1,5 tuntia. Kuumenna sillä aikaa 2 rkl oliiviöljyä kattilassa ja lisää siansiivu, porkkanat, varsiselleri ja hienonnetut valkosipulit, kuullota parin minuutin ajan. Lisää kanaliemi ja hauduta tunnin ajan. Poista papujen joukosta laakerinlehdet. Soseuta puolet pavuista ja lisää sose sekä kokonaiset pavut kanaliemeen. Lisää pasta ja keitä edelleen kunnes pasta alkaa kypsyä. Mausta ja lisää ruokaan vielä reilusti oliiviöljyä ennen tarjoilua.






1 kommentti: