Kokeilin
eilen teemarinadia possulle ja tulos oli oikein hyvän makuinen.
Kasviksille tein nopean öljy-balsamimarinadin.
TEEMARINADI
POSSULLE
noin
800 g porsaanulkofileetä
Marinadi:
5
dl vettä
2
rkl mustaa irtoteetä
pala
inkivääriä
1
valkosipulinkynsi
2
rkl muscovadosokeria
2
rkl sitruunamehua
2
rkl soijakastiketta
1
laakerinlehti
(chiliä)
Kuumenna
vesi. Kaada vesi teelehtien päälle ja hauduta noin 5 minuuttia.
Leikkaa inkivääri ja valkosipulinkynsi ohuiksi lastuiksi ja lisää
teen joukkoon. Lisää teehen myös sokeri, sitruunamehu,
soijakastike ja laakerinlehti. Jäähdytä marinadiliemi. Paloittele
possu kuutioiksi. Kun liemi on jäähtynyt laita possu marinadiin ja
siirrä jääkaappiin marinoitumaan vähintään neljäksi tunniksi.
Pujottele possupalat vartaisiin ja grillaa.
KASVISVARTAAT
1
pieni bataatti
1
pieni munakoiso
1
pieni kesäkurpitsa
1
paprika
Marinadi:
noin
0,5 dl öljyä
2-3
rkl balsamietikkaa
2
valkosipulinkynttä ohuina lastuina
mustapippuria
suolaa
Koska
bataatti kypsyy hitaammin kuin muut kasvikset, kannattaa se
kiehauttaa ennen grillaamista. Paloittele bataatti ja laita palat
kiehuvaan veteen, keitä noin 5 minuuttia. Paloittele myös muut
kasvikset. Laita kaikki kasvikset isoon astiaan tai pussiin ja lisää
marinadin ainekset mukaan, sekoittele. Marinoin pari tuntia.
Pujottele kasviksia vuorotellen vartaisiin ja grillaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti