sunnuntai 10. toukokuuta 2015

TEEMARINADI & GRILLIVARTAITA


Kokeilin eilen teemarinadia possulle ja tulos oli oikein hyvän makuinen. Kasviksille tein nopean öljy-balsamimarinadin.


TEEMARINADI POSSULLE
noin 800 g porsaanulkofileetä
Marinadi:
5 dl vettä
2 rkl mustaa irtoteetä
pala inkivääriä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl muscovadosokeria
2 rkl sitruunamehua
2 rkl soijakastiketta
1 laakerinlehti
(chiliä)

Kuumenna vesi. Kaada vesi teelehtien päälle ja hauduta noin 5 minuuttia. Leikkaa inkivääri ja valkosipulinkynsi ohuiksi lastuiksi ja lisää teen joukkoon. Lisää teehen myös sokeri, sitruunamehu, soijakastike ja laakerinlehti. Jäähdytä marinadiliemi. Paloittele possu kuutioiksi. Kun liemi on jäähtynyt laita possu marinadiin ja siirrä jääkaappiin marinoitumaan vähintään neljäksi tunniksi. Pujottele possupalat vartaisiin ja grillaa.



KASVISVARTAAT
1 pieni bataatti
1 pieni munakoiso
1 pieni kesäkurpitsa
1 paprika
Marinadi:
noin 0,5 dl öljyä
2-3 rkl balsamietikkaa
2 valkosipulinkynttä ohuina lastuina
mustapippuria
suolaa

Koska bataatti kypsyy hitaammin kuin muut kasvikset, kannattaa se kiehauttaa ennen grillaamista. Paloittele bataatti ja laita palat kiehuvaan veteen, keitä noin 5 minuuttia. Paloittele myös muut kasvikset. Laita kaikki kasvikset isoon astiaan tai pussiin ja lisää marinadin ainekset mukaan, sekoittele. Marinoin pari tuntia. Pujottele kasviksia vuorotellen vartaisiin ja grillaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti