Tänään ehtii tehdä paistettua broileria, uunissa paahdettuja kasviksia
ja jogurttikastiketta, sillä aikaa ruoan kypsymiseen kuluu vain noin
puoli tuntia.
PAISTETTUA
BROILERIA, UUNISSA PAAHDETTUJA KASVIKSIA JA JOGURTTIKASTIKETTA
Ainekset:
4 (luomu)broilerin -koipireisipalaa
Kasvikset:
2-4
perunaa (esimerkiksi Rosamunda)
2
porkkanaa
1
purjo
1
paprika
öljyä
kuivattua
timjamia
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
Jogurttikastike:
2
dl maustamatonta jogurttia
1
rkl lime- tai sitruunamehua
ripaus
sokeria
suolaa
maun mukaan
0,5
dl kevätsipulia tai ruohosipulia silputtuna
tuoretta
timjamia tai minttua
Valmistus:
Laita
uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori porkkanat. Perunoita ei
tarvitse kuoria kun peset ne hyvin. Paloittele kasvikset. Laita ensin
porkkanat ja perunat uunipellille ja pirskottele niiden päälle
öljyä, mausta pippurilla, suolalla ja timjamilla. Laita porkkanat
ja perunat uuniin.
Paista
broilerin koipireisipalat paistinpannulla kauniin ruskeiksi. Kun
porkkanat ja perunat ovat olleet uunissa 15 minuuttia ota pelti
uunista. Kääntele kasviksia ja lisää mukaan paprikapalat,
purjopalat ja broilerit. Laita pelti takaisin uuniin vielä noin 15
minuutiksi.
Valmista
tällä välin jogurttikastike, sekoita kaikki kastikkeen ainekset
keskenään. Kokeile kasvisten ja broilerin kypsyyttä terävällä
veitsellä, kun kasvikset tuntuvat sopivan kypsiltä ja broilerin
lihasneste on kirkasta on ateria valmis tarjottavaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti