Kokosin
tähän menuehdotuksen joka sisältää kurkkusalaattia, melonisalsaa,
pilahviriisiä ja possua siiderikastikkeessa ja vielä pala punaista
hyytelökakkua jälkiruoaksi. Tämä maistuva kokonaisuus sopii tarjottavaksi vaikka
äitienpäivänä.
KURKKUSALAATTI
200 g kurkkua
ohuina viipaleina
2 rkl
sitruunamehua
0,5 tl suolaa
1 tl sokeria
tuoretta
korianteria
tuoretta minttua
Laita
kurkkuviipaleet jääkaappiin pariksi tunniksi. Yhdistä loput aineet
ja sekoita kurkkuihin juuri ennen tarjoilua.
MELONISALSA
puolet
pienestä hunajamelonista
puolet
pienestä cantaloupemelonista
1
avokado
1
punasipuli
tuoretta
chiliä maun mukaan
tuoretta
persiljaa
tuoretta
basilikaa
yhden
limen mehu
1
rkl valkoviinietikkaa
2
rkl öljyä
ripaus
suolaa
Kuutioi
melonit ja avokado, silppua sipuli. Laita kaikki ainekset kulhoon ja
sekoita. Anna maustua viileässä hetki ennen syömistä.
PILAHVIRIISI
3 dl
basmatiriisiä
3 rkl öljyä tai
gheetä eli kirkastettua voita
6 kokonaista vihreää
kardemummaa
4 kokonaista
neilikkaa
4 kokonaista
mustapippuria
suolaa maun
mukaan
0,5 tl kurkumaa
6 dl vettä
Huuhtele
riisi. Kuumenna voi, lisää kardemummat, neilikat ja mustapippurit pannulle ja sekoittele niitä
minuutin ajan. Lisää riisi ja sekoittele pari minuuttia. Lisää
suola, kurkuma ja vesi. Laita kansi päälle ja kypsennä miedolla
lämmöllä kunnes vesi on haihtunut.
POSSUA
SIIDERIKASTIKKEESSA
noin 600 g
porsaan sisäfileetä viipaleina
200 g
mukulaselleriä pieninä kuutioina
1 purjo
silputtuna
3 dl siideriä
1,5 rkl
kanafondia
2 omenaa
viipaleina
150 g
ranskankermaa
1 rkl
maissitärkkelystä
1 tl timjamia
2 tl
dijonsinappia
1 rkl
sitruunamehua
mustapippuria
myllystä
suolaa maun
mukaan
Ruskista lihat
pannulla voi-öljyseoksessa. Siirrä lihat pataan. Kuullota
sellerikuutioita pannulla ja lisää pataan. Laita pataan myös
purjosilppu, siideri ja fondi. Anna lihojen hautua mureaksi. Sekoita
ranskankerma ja maissitärkkelys, lisää pataan omenoiden ja
mausteiden kanssa. Kypsennä vielä hetki kunnes omenat ovat
pehmeitä.
PUNAINEN
HYYTELÖKAKKU
Pohja:
200 g
kaurakeksejä
2 rkl karpalo-
tai puolukkajauhetta
75 g margariinia
sulatettuna
Hyytelö:
6 liivatelehteä
2 dl
maustamatonta jogurttia
1,5 dl sokeria
1 dl
makeuttamatonta karpalo- tai puolukkamehua
2 dl kermaa
Kiille:
3 liivatelehteä
2 dl
makeuttamatonta karpalo- tai puolukkamehua
1 dl vettä
0,5 dl sokeria
Koristeluun:
punaisia marjoja
Pohja: Jauha
keksit hienoksi, sekoita joukkoon marjajauhe sekä sulatettu
margariini. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja painele
keksiseos vuokaan. Laita jähmettymään hetkeksi jääkaappiin.
Hyytelö: Liota
liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Sekoita jogurtti ja
sokeri keskenään. Kuumenna 0,5 dl mehua. Purista liivatelehdet ja
sulata ne mehuun. Lisää 0,5 dl mehua sekaan ja kaada ohuena nauhana
jogurttiseokseen samalla hyvin sekoittaen. Vaahdota kerma ja lisää
seokseen. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle ja laita hyytymään
jääkaappiin. Anna kakun hyytyä mielellään yön yli.
Kiille:
Laita liivatelehdet kylmään veteen 5 minuutiksi. Kiehauta
kattilassa mehu ja vesi, lisää sokeri ja anna sulaa. Purista vesi
liivatelehdistä ja sulata marjaliemeen. Anna marjaliemen jäähtyä
vähän. Lusikoi marjalientä hyytelön päälle varovasti. Laita
kakku vielä jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi. Koristele
marjoilla ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti