torstai 9. tammikuuta 2014

MACARON-LEIVOKSIA


Makeilu jatkuu Tuulikummussa.


MACARON-LEIVOKSET
3 kananmunan valkuaista
½ dl kidesokeria
3 dl tomusokeria
80 g mantelijauhetta
10 g karpalojauhetta
Täyte:
200 g mansikoita
1 dl hillo-marmeladisokeria
3 kananmunan keltuaista
50 g voita

Valmista ensin täyte. Soseuta mansikat. Laita kattilaan mansikkasose, sokeri sekä keltuaiset. Kuumenna sekoittaen, alenna lämpöä ja keitä välillä sekoitellen noin 10 minuuttia kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä ja lisää voi nokareina joukkoon vatkaten. Laita täyte jääkaappiin odottamaan leivosten valmistumista. Vaahdota valkuaiset, lisää sokeri ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä tomusokeri, mantelijauhe ja karpalojauhe, lisää ne siivilän läpi marenkivaahtoon ja sekoita sileäksi taikinaksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja pursota pieniä taikinanappeja. Anna taikinan kuivahtaa noin puoli tuntia ennen paistamista. Paista uunissa 150 asteessa noin 12-15 minuuttia. Vahdi paistoa, sillä karpalojauhe saa marengin tummumaan herkästi. Jäähdytä ennen irrottamista ja täyttämistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti