Makeilu jatkuu Tuulikummussa.
MACARON-LEIVOKSET
3 kananmunan valkuaista
½ dl kidesokeria
3 dl tomusokeria
80 g mantelijauhetta
10 g karpalojauhetta
Täyte:
200 g mansikoita
1 dl hillo-marmeladisokeria
3 kananmunan keltuaista
50 g voita
Valmista ensin täyte. Soseuta
mansikat. Laita kattilaan mansikkasose, sokeri sekä keltuaiset.
Kuumenna sekoittaen, alenna lämpöä ja keitä välillä sekoitellen
noin 10 minuuttia kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä ja lisää voi
nokareina joukkoon vatkaten. Laita täyte jääkaappiin odottamaan
leivosten valmistumista. Vaahdota valkuaiset, lisää sokeri ja
vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä tomusokeri, mantelijauhe ja
karpalojauhe, lisää ne siivilän läpi marenkivaahtoon ja sekoita
sileäksi taikinaksi. Lusikoi taikina pursotinpussiin. Vuoraa
uunipelti leivinpaperilla ja pursota pieniä taikinanappeja. Anna
taikinan kuivahtaa noin puoli tuntia ennen paistamista. Paista
uunissa 150 asteessa noin 12-15 minuuttia. Vahdi paistoa, sillä
karpalojauhe saa marengin tummumaan herkästi. Jäähdytä ennen
irrottamista ja täyttämistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti