Täytekakun resepti on puuttunut
blogistani. Tässä hedelmillä koristeltu mehevä
mansikkatäytekakku.
TÄYTEKAKKU
Pohja:
4 kanamunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kostutus:
1,5 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
5 kpl liivatelehteä + 2 rkl maitoa
5 dl mansikoita
0,5 dl sokeria
4 dl vaniljajogurttia
2 dl kuohukermaa
Kuorrutus:
2 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
Koristelu:
hedelmiä tai marjoja
Valmista pohja: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää
jauhoseos siivilän läpi, sekoita. Kaada taikina voideltuun,
korppujauhotettuun uunivuokaan. Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia.
Kumoa leivinpaperille. Leikkaa jäähtyneenä kolmeen osaan. Valmista
täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
Soseuta mansikat ja mausta sokerilla. Sekoita mansikkasose
jogurttiin. Liuota kuumaan maitoon liivatelehdet, älä keitä. Kaada
jäähtynyt liivateseos jogurttiseokseen koko ajan sekoittaen. Vatkaa
kerma vaahdoksi ja lisää viimeisenä seokseen. Vuoraa kakkuvuoka
muovikelmulla. Laita yksi kakkulevy vuokaan, kostuta. Kaada puolet
täytteestä vuokaan kakkulevyn päälle. Aseta toinen kakkulevy
tämän päälle, kostuta ja kaada loput täytteestä vuokaan. Laita
viimeinen kostutettu kakkulevy päällimmäiseksi. Anna hyytyä
jääkaapissa seuraavaan päivään. Kumoa kakku tarjoiluvadille.
Kuorruta kermavaahdolla ja koristele hedelmillä tai marjoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti