perjantai 10. tammikuuta 2014

RUNSASTÄYTTEISTÄ PIZZAA


Viikonloppuna ehtii tekemään itse kebablihaa. Ensin kebablihaa laitetaan kaikin lisukkein pitaleivän väliin. Ja seuraavana päivänä tehdään mehevää kebabpizzaa.


KEBABPIZZA
pizzapohja (resepti alla)
Täyte:
tomaattikastiketta (resepti alla)
kebablihaa ohuina viipaleina (resepti alla)
papaijaa paloina
punaista pestoa
punasipulia renkaina
sinihomejuustoa
juustoraastetta

KEBABLIHA
1,5 kg jauhelihaa
4 rkl paprikajauhetta
3 tl mustapippuria myllystä
2 tl jeeraa eli juustokuminaa
2 tl korianterin siemeniä murskattuna
2 tl garam masalaa
savustettua chiliä maun mukaan
suolaa maun mukaan

Sekoita lihamassa ja mausteet suuressa kulhossa. Laita lihaseos pienissä erissä tehosekoittimeen muovautumaan kunnes massa on kiinteää. Näin saat aikaan oikeanlaisen tiiviimmän koostumuksen, ilman tehosekoitinta tulee lihamurekkeen omainen rakenne. Muovaa lihamassa pötköksi, halkaisijaltaan noin 10 cm, ja kääri folioon. Uunissa lämpöä noin 150 astetta ja kypsymisaika noin 2,5 tuntia.

TOMAATTIKASTIKE
500 g tomaattimurskaa
70 g tomaattipyreetä
oreganoa
timjamia
tabascoa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Kaada tomaattimurska ja pyree kattilaan, anna kiehahtaa ja mausta. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

PIZZAPOHJAT (3 kpl)
5 g hiivaa
½ tl sokeria
2,5 dl kylmää vettä
1 rkl öljyä
noin 6,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

Hiiva liukenee sokerin kanssa sekoittaessa juoksevaksi. Lisää vesi ja öljy. Sekoita joukkoon 2/3 jauhoista vähän kerrallaan. Käytä vaivaamiseen konetta ja anna sen käydä reilut 5 minuuttia. Sammuta kone ja anna taikinan levähtää 20 minuuttia. Lisää suola ja loput jauhoista. Anna koneen sekoittaa taikina tasaiseksi. Kohota taikinaa liinan alla reilut puoli tuntia. Jaa taikina kolmeen osaan ja leivo ne pyöreiksi pizzapohjiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti