Viikonloppuna ehtii tekemään itse
kebablihaa. Ensin kebablihaa laitetaan kaikin lisukkein pitaleivän
väliin. Ja seuraavana päivänä tehdään mehevää kebabpizzaa.
KEBABPIZZA
pizzapohja (resepti alla)
Täyte:
tomaattikastiketta (resepti alla)
kebablihaa ohuina viipaleina (resepti
alla)
papaijaa paloina
punaista pestoa
punasipulia renkaina
sinihomejuustoa
juustoraastetta
KEBABLIHA
1,5 kg jauhelihaa
4 rkl paprikajauhetta
3 tl mustapippuria myllystä
2 tl jeeraa eli juustokuminaa
2 tl korianterin siemeniä murskattuna
2 tl garam masalaa
savustettua chiliä maun mukaan
suolaa maun mukaan
Sekoita lihamassa ja mausteet suuressa
kulhossa. Laita lihaseos pienissä erissä tehosekoittimeen
muovautumaan kunnes massa on kiinteää. Näin saat aikaan
oikeanlaisen tiiviimmän koostumuksen, ilman tehosekoitinta tulee
lihamurekkeen omainen rakenne. Muovaa lihamassa pötköksi,
halkaisijaltaan noin 10 cm, ja kääri folioon. Uunissa lämpöä
noin 150 astetta ja kypsymisaika noin 2,5 tuntia.
TOMAATTIKASTIKE
500 g tomaattimurskaa
70 g tomaattipyreetä
oreganoa
timjamia
tabascoa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
suolaa maun mukaan
Kaada tomaattimurska ja pyree
kattilaan, anna kiehahtaa ja mausta. Sekoita sauvasekoittimella
tasaiseksi.
PIZZAPOHJAT (3 kpl)
5 g hiivaa
½ tl sokeria
2,5 dl kylmää vettä
1 rkl öljyä
noin 6,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
Hiiva liukenee sokerin kanssa
sekoittaessa juoksevaksi. Lisää vesi ja öljy. Sekoita joukkoon 2/3
jauhoista vähän kerrallaan. Käytä vaivaamiseen konetta ja anna
sen käydä reilut 5 minuuttia. Sammuta kone ja anna taikinan
levähtää 20 minuuttia. Lisää suola ja loput jauhoista. Anna
koneen sekoittaa taikina tasaiseksi. Kohota taikinaa liinan alla
reilut puoli tuntia. Jaa taikina kolmeen osaan ja leivo ne pyöreiksi
pizzapohjiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti