Pakkasta mittarissa -14. Blinipannut esiin, nyt on
bliniaika.
BLINIT
Ensin:
500 g maustamatonta jogurttia
(turkkilaista) kädenlämpöisenä
20 g hiivaa
1 tl sokeria
2,5 dl tattarijauhoja
Seuraavaksi:
1 tl suolaa
1,5 dl kuumaa maitoa
1 rkl voisulaa
1 kananmunan keltuainen
1 kananmunan valkuainen vaahdoksi
vatkattuna
Paistamiseen:
voita
Liuota hiiva jogurttiin, lisää sokeri
ja tattarijauhot. Anna taikinan nousta noin 2 tuntia. Lisää loput
taikinan ainekset ja paista blinejä miedolla lämmöllä
blinipannulla. Tarjoa lisäksi smetanaa, sipulisilppua, savukalaa,
kapriksia ja maustekurkkuja sekä mätiä.
TATTARIVOHVELIT
5 dl maitoa kädenlämpöisenä
25 g hiivaa
4 dl tattarijauhoja
1 tl suolaa
100 g voita sulatettuna
3 kananmunan valkuaista
Liuota hiiva maitoon ja vatkaa joukkoon
2 dl tattarijauhoista, peitä kulho kelmulla ja anna olla
huoneenlämmössä vähintään 5 tuntia. Lisää sitten
taikinajuureen loput tattarijauhoista sekä suola ja voisula. Vatkaa
valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää nostellen taikinaan, että
ilmavuus säilyy. Paista taikinasta vohveliraudalla vohveleita.
Tarjoa heti kuumina ja rapeina. Tarjoa lisäksi esimerkiksi
savustettua kalaa, suolakurkkuja, smetanaa, silputtua sipulia ja
sienisalaattia. Tästä taikinasta tulee noin 12 vohvelia.
KOOKOSVOHVELIT
3 kananmunaa
4 dl kookosmaitoa
1 dl kivennäisvettä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
½ dl öljyä
Vatkaa munien rakenne rikki, lisää
kookosmaito ja kivennäisvesi. Sekoita kaikki kuivat aineet
keskenään, lisää ne taikinaan ja lopuksi vielä öljy. Anna
taikinan turvota noin 15 minuuttia. Paista vohveliraudalla
vohveleita. Tarjoa hillon, marjojen ja jäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti