torstai 23. lokakuuta 2014

TUULIHATUT (3 täytettä)


Tuulihatut ovat klassikkoja ja sopivat täytettäviksi makeilla tai suolaisilla täytteillä. Tässä kolme täytevaihtoehtoa tuulihatuille.


TUULIHATUT
3 dl vettä
100 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa

Kiehauta vesi ja rasva kattilassa. Kun rasva on sulanut ota kattila liedeltä ja lisää jauhot samalla sekoittaen. Laita kattila takaisin liedelle ja vatkaa hetki voimakkaasti kunnes taikina irtoaa kattilan reunoista. Jäähdytä seos. Lisää munat yksitellen hyvin. Laita taikina pursotinpussiin tai annostele lusikalla taikinaa leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Laita tuulihatut 175-asteiseen uuniin ja paista noin 25 minuuttia. Älä avaa uuniluukkua kesken paistamisen, ettei tuulihattujen pinta laske.



Vuohenjuustotäyte:
100 g vuohenmaidosta valmistettua valkohomejuustoa
vähän maitoa
päärynä
juoksevaa hunajaa
saksanpähkinöitä

Viipaloi päärynä ohuiksi viipaleiksi. Notkista juusto tilkalla maitoa ja sekoita tasaiseksi. Pursota juustomassaa tuulihatun sisään. Koristele päärynällä ja pähkinällä, valuta päälle vähän hunajaa.



Meetvurstitäyte:
100 g tuorejuustoa
noin 30 g meetvurstia
pieni paprika
puolikas punasipulia

Leikkaa meetvursti, paprika ja punasipuli pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset tuorejuuston kanssa.



Marjatäyte:
100 g marjoja (mansikoita, vadelmia)
1 dl kuohukermaa
vaniljasokeria (ja sokeria)
kokonaisia marjoja koristeluun

Soseuta marjat. Vatkaa kerma ja mausta sokerilla, yhdistä marjasoseeseen.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti