Tuulihatut
ovat klassikkoja ja sopivat täytettäviksi makeilla tai suolaisilla
täytteillä. Tässä kolme täytevaihtoehtoa tuulihatuille.
TUULIHATUT
3
dl vettä
100
g margariinia
2
dl vehnäjauhoja
3
kananmunaa
Kiehauta
vesi ja rasva kattilassa. Kun rasva on sulanut ota kattila liedeltä
ja lisää jauhot samalla sekoittaen. Laita kattila takaisin liedelle
ja vatkaa hetki voimakkaasti kunnes taikina irtoaa kattilan
reunoista. Jäähdytä seos. Lisää munat yksitellen hyvin. Laita
taikina pursotinpussiin tai annostele lusikalla taikinaa
leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Laita tuulihatut
175-asteiseen uuniin ja paista noin 25 minuuttia. Älä avaa
uuniluukkua kesken paistamisen, ettei tuulihattujen pinta laske.
Vuohenjuustotäyte:
100
g vuohenmaidosta valmistettua valkohomejuustoa
vähän
maitoa
päärynä
juoksevaa
hunajaa
saksanpähkinöitä
Viipaloi
päärynä ohuiksi viipaleiksi. Notkista juusto tilkalla maitoa ja
sekoita tasaiseksi. Pursota juustomassaa tuulihatun sisään.
Koristele päärynällä ja pähkinällä, valuta päälle vähän
hunajaa.
Meetvurstitäyte:
100
g tuorejuustoa
noin 30 g meetvurstia
pieni paprika
puolikas punasipulia
Leikkaa
meetvursti, paprika ja punasipuli pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki
ainekset tuorejuuston kanssa.
Marjatäyte:
100
g marjoja (mansikoita, vadelmia)
1
dl kuohukermaa
vaniljasokeria (ja sokeria)
kokonaisia
marjoja koristeluun
Soseuta
marjat. Vatkaa kerma ja mausta sokerilla, yhdistä marjasoseeseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti