Sain käsiini upeita sauvolaisia luomu-maa-artisokkia. Tein maa-artisokista ja bearnaisekastikkeesta nopeita
lämpimiä voileipiä.
LÄMPIMÄT
MAA-ARTISOKKALEIVÄT
1-2
maa-artisokkaa/leipä
vaaleaa
leipää viipaleina
bearnaisekastiketta
Koristeluun:
tuoretta
persiljasilppua
Kuori
maa-artisokat. Laita kuoritut maa-artisokat heti kylmään veteen
johon on lisätty sitruunamehua, näin maa-artisokat eivät värjäänny
tummiksi. Keitä maa-artisokkia noin 5 minuuttia. Kaada vesi pois.
Leikkaa maa-artisokat viipaleiksi. Aseta leivät uunipellille ja
levitä ensin bearnaisekastiketta leiville, sitten
maa-artisokkaviipaleet ja lopuksi vielä kastiketta. Laita leivät
kuumaan uuniin. Leivät ovat valmiita kun pinta on saanut vähän väriä.
NOPEA
BEARNAISEKASTIKE
2 kananmunan
keltuaista
1 tl
valkoviinietikkaa
1 tl rakuunaa
100 g voita
pieninä paloina
1 tl
sitruunamehua
ripaus suolaa
Laita pieneen
kattilaan keltuaiset, viinietikka ja rakuuna. Lämmitä vain hetki
vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Lisää voinokareet vähän
kerrallaan samalla hyvin sekoittaen kunnes seos sakenee. Mausta kastike lopuksi
sitruunamehulla ja ripauksella suolaa.
Tosi hauska idea, maa-artisokka toimii varmasti hyvin viinin kanssa.
VastaaPoista