perjantai 3. lokakuuta 2014

MAKEITA & SUOLAISIA KORVAPUUSTEJA



Lauantaina 4.10. vietetään valtakunnallista korvapuustipäivää. Leivoin jo etukäteen korvapuusteja makeina ja suolaisina versioina.



KANELIPUUSTIT
2 dl maitoa kädenlämpöisenä
25 g hiivaa
½ tl suolaa
1 dl sokeria
1 tl kardemummajauhetta
6 dl vehnäjauhoja
100 g voita
Täyte 1:
noin 50 g voita
2 rkl sokeria
2 tl kanelijauhetta
Täyte 2:
300 g mantelimassaa
kanelijauhetta
Voiteluun:
kananmunaa
Pinnalle:
raesokeria

Liuota hiiva maitoon, lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhot ja rasva, vaivaa tasainen taikina. Jaa taikina kahteen osaan.

 Täyte 1: Kauli ensimmäinen taikina levyksi ja levitä päälle pehmennyt rasva. Ripottele pinnalle sokeri-kaneliseosta. Kääri levy rullaksi. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä vinottain kolmikulmaisia viipaleita. Paina jokainen pala sormella alas niin, että pullalle muodostuu ”korvat”. Kohota pullat peitettynä.

Täyte 2: Kauli toinen taikina levyksi. Kauli mantelimassa toisen leivinpaperin päällä ja siirrä taikinan päälle, ripottele vähän kanelijauhetta mantelimassan päälle. Kääri rullaksi ja leikkaa viipaleiksi. Paina jokaista palaa sormella niin, että keskiosa painuu ja päät avautuvat, kohota.

Voitele kohonneet pullat ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.



PESTOPUUSTIT
Taikina:
3 dl vettä kädenlämpöisenä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl kaurahiutaleita
noin 7 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä
Täyte:
2 dl pestoa
4 dl juustoraastetta

Liuota hiiva veteen, lisää suola, kaurahiutaleet ja öljy. Alusta sekaan vehnäjauhot vähitellen. Anna taikinan kohota hyvin. Jaa kohonnut taikina kahteen osaan ja kauli palat suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä pestoa ohut kerros taikinalevyille ja ripottele päälle juustoraastetta. Kääri levyt rulliksi. Leikkaa rullasta terävällä veitsellä vinottain kolmikulmaisia viipaleita. Paina viipaleet keskeltä lyttyyn niin leikkauspinta avautuu. Anna kohota peitettyinä. Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti