Lauantaina
4.10. vietetään valtakunnallista korvapuustipäivää. Leivoin jo
etukäteen korvapuusteja makeina ja suolaisina versioina.
KANELIPUUSTIT
2 dl maitoa
kädenlämpöisenä
25 g hiivaa
½ tl suolaa
1 dl sokeria
1 tl
kardemummajauhetta
6 dl vehnäjauhoja
100 g voita
Täyte 1:
noin 50 g voita
2 rkl sokeria
2 tl
kanelijauhetta
Täyte 2:
300 g
mantelimassaa
kanelijauhetta
Voiteluun:
kananmunaa
Pinnalle:
raesokeria
Liuota hiiva
maitoon, lisää suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhot ja
rasva, vaivaa tasainen taikina. Jaa taikina kahteen osaan.
Täyte 1: Kauli
ensimmäinen taikina levyksi ja levitä päälle pehmennyt rasva.
Ripottele pinnalle sokeri-kaneliseosta. Kääri levy rullaksi.
Leikkaa rullasta terävällä veitsellä vinottain kolmikulmaisia
viipaleita. Paina jokainen pala sormella alas niin, että pullalle
muodostuu ”korvat”. Kohota pullat peitettynä.
Täyte 2: Kauli
toinen taikina levyksi. Kauli mantelimassa toisen leivinpaperin
päällä ja siirrä taikinan päälle, ripottele vähän
kanelijauhetta mantelimassan päälle. Kääri rullaksi ja leikkaa
viipaleiksi. Paina jokaista palaa sormella niin, että keskiosa
painuu ja päät avautuvat, kohota.
Voitele kohonneet
pullat ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteessa noin 12
minuuttia.
PESTOPUUSTIT
Taikina:
3 dl vettä
kädenlämpöisenä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl
kaurahiutaleita
noin 7 dl
vehnäjauhoja
½ dl öljyä
Täyte:
2 dl pestoa
4 dl
juustoraastetta
Liuota
hiiva veteen, lisää suola, kaurahiutaleet ja öljy. Alusta sekaan
vehnäjauhot vähitellen. Anna taikinan kohota hyvin. Jaa kohonnut
taikina kahteen osaan ja kauli palat suorakaiteen muotoisiksi
levyiksi. Levitä pestoa ohut kerros taikinalevyille ja ripottele
päälle juustoraastetta. Kääri levyt rulliksi. Leikkaa rullasta
terävällä veitsellä vinottain kolmikulmaisia viipaleita. Paina
viipaleet keskeltä lyttyyn niin leikkauspinta avautuu. Anna kohota
peitettyinä. Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti