Valmistin mehevät jauhelihapihvit maa-artisokkalisukkeella ja persiljapestolla. Resepteissä käyttämäni jauheliha, maa-artisokat ja hunaja ovat luomua. Persilja on oman pihan tuotoksia.
JAUHELIHAPIHVIT
500
g pihvikarjan jauhelihaa (esimerkiksi Hereford tai Angus)
12
viipaletta pekonia
noin
1 tl suolaa
mustapippuria
myllystä
Mausta
jauheliha. Jaa taikina 12 osaan ja muotoile pieniksi pihveiksi. Kiedo
jokaisen pihvin ympärille pekonia. Paista uunissa 225 asteessa
haluamasi kypsyys.
MAA-ARTISOKKALISUKE
300
g maa-artisokkaa
1
rkl hunajaa
1
rkl dijonsinappia
2
rkl kermaa
Kuori
ja kuutio maa-artisokat. Laita ne heti kuorimisen jälkeen kylmään
veteen johon on lisätty sitruunamehua. Kiehauta
maa-artisokkakuutiot, valuta ja lisää hunaja, sinappi ja kerma.
PERSILJAPESTO
nippu
persiljaa
0,5
dl mantelilastuja
noin
1 dl öljyä
vähän
sitruunamehua
ripaus
sokeria
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
Silppua
persilja ja laita tehosekoittimeen muiden ainesten kanssa, soseuta
tasaiseksi tahnaksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti