sunnuntai 19. lokakuuta 2014

PULLED PORK PITALEIVÄT (2 versiota)


Syksy on edennyt niin pitkälle, että eilen lämmitimme leivinuunin ensimmäisen kerran sitten viime talven. Jälkilämmössä hautui hitaasti possun kassleria kahdella eri mausteversiolla.

Laita possu marinoitumaan edellisenä iltana, nosta possu liemestä ja ota marinadi talteen. Pakkaa possu folion sisään ja laita uuniin noin viideksi tunniksi. (Uunin lämpötila ensin noin 200 astetta ja tunnin päästä 150 astetta.) Siivilöi marinadi ja keitä siitä kastike. Riivi pehmeäksi hautunut possu pieneksi haarukalla ja sekoita kastike lihan sekaan. Tarjoa pitaleivän välissä piparjuurikastikkeen, rapean salaatin, maustekurkkujen ja tomaatin kanssa.



OLUTMARINADI/KASTIKE
noin 1,5 kg possun luutonta niskaa eli kassleria
2 dl tummaa olutta
1 dl ruokokidesokeria
1 dl valkoviinietikkaa
0,5 dl siirappia
0,5 dl HP-kastiketta
2 valkosipulinkynttä ohuina lastuina
1 rkl worchesterkastiketta
2 tl dijonsinappia
2 tl tulista paprikajauhetta
2 tl mustapippuria myllystä
2 tl suolaa
0,5 tl nestemäistä savuaromia

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita possu marinoitumaan liemeen yön yli jääkaappiin.



TOMAATTIMARINADI/KASTIKE
noin 1,5 kg possun luutonta niskaa eli kassleria
1 dl siirappia
180 g tomaattipyreetä
2 valkosipulinkynttä ohuina lastuina
0.5 dl valkoviinietikkaa
0,5 dl sitruunamehua
yhden sitruunan kuori raastettuna
2 tl suolaa
1 tl savustettua paprikajauhetta

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita possu marinoitumaan liemeen yön yli jääkaappiin.

PITALEIVÄT (8 kpl)
3 dl vettä
20 g hiivaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
noin 7 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy. Alusta jauhot vähitellen. Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Jaa taikina 8 osaan ja pyöritä pulliksi. Kauli pullista halkaisijaltaan noin 15 cm litteitä leipiä. Anna leipien kohota puoli tuntia liinalla peitettyinä. Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia. Leivät kohoavat uunissa pulleiksi tyynyiksi, jolloin ne pystyy leikkaamaan auki ”taskuiksi”.

PIPARJUURIKASTIKE
2 dl maustamatonta jogurttia
2 rkl tuoretta piparjuurta raastettuna
1 rkl valkoviinietikkaa
ripaus sokeria
ripaus suolaa
tuoretta persiljaa silputtuna

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tarjoa pulled pork -pitaleipien välissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti