Syksy
on edennyt niin pitkälle, että eilen lämmitimme leivinuunin
ensimmäisen kerran sitten viime talven. Jälkilämmössä hautui
hitaasti possun kassleria kahdella eri mausteversiolla.
Laita
possu marinoitumaan edellisenä iltana, nosta possu liemestä ja ota
marinadi talteen. Pakkaa possu folion sisään ja laita uuniin noin
viideksi tunniksi. (Uunin lämpötila ensin noin 200 astetta ja tunnin
päästä 150 astetta.) Siivilöi marinadi ja keitä siitä kastike.
Riivi pehmeäksi hautunut possu pieneksi haarukalla ja sekoita
kastike lihan sekaan. Tarjoa pitaleivän välissä
piparjuurikastikkeen, rapean salaatin, maustekurkkujen ja tomaatin
kanssa.
OLUTMARINADI/KASTIKE
noin 1,5 kg possun luutonta niskaa eli kassleria
2 dl tummaa olutta
1 dl ruokokidesokeria
1 dl valkoviinietikkaa
0,5 dl siirappia
0,5 dl HP-kastiketta
2 valkosipulinkynttä ohuina lastuina
1 rkl worchesterkastiketta
2 tl dijonsinappia
2 tl tulista paprikajauhetta
2 tl mustapippuria myllystä
2 tl suolaa
0,5 tl nestemäistä savuaromia
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita possu marinoitumaan liemeen yön yli jääkaappiin.
TOMAATTIMARINADI/KASTIKE
noin
1,5 kg possun luutonta niskaa eli kassleria
1
dl siirappia
180
g tomaattipyreetä
2
valkosipulinkynttä ohuina lastuina
0.5
dl valkoviinietikkaa
0,5
dl sitruunamehua
yhden
sitruunan kuori raastettuna
2
tl suolaa
1
tl savustettua paprikajauhetta
Sekoita
kaikki ainekset keskenään ja laita possu marinoitumaan liemeen yön
yli jääkaappiin.
PITALEIVÄT (8
kpl)
3 dl vettä
20 g hiivaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
noin 7 dl
vehnäjauhoja
Liuota hiiva
kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy. Alusta
jauhot vähitellen. Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Jaa taikina 8
osaan ja pyöritä pulliksi. Kauli pullista halkaisijaltaan noin 15
cm litteitä leipiä. Anna leipien kohota puoli tuntia liinalla
peitettyinä. Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia. Leivät kohoavat
uunissa pulleiksi tyynyiksi, jolloin ne pystyy leikkaamaan auki
”taskuiksi”.
PIPARJUURIKASTIKE
2
dl maustamatonta jogurttia
2
rkl tuoretta piparjuurta raastettuna
1
rkl valkoviinietikkaa
ripaus
sokeria
ripaus
suolaa
tuoretta
persiljaa silputtuna
Sekoita
kaikki ainekset keskenään ja tarjoa pulled pork -pitaleipien
välissä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti