perjantai 10. lokakuuta 2014

HYVÄÄ PATAA


Kaalipata on mitä mainiointa syksyruokaa. Siirapilla maustettu kaalipata on hyvää, edullista ja mutkatonta kotiruokaa.



KAALIPATA
2-3 rkl voita
reilu 1 kg keräkaali eli valkokaali
4 porkkanaa
noin 4 dl lihalientä
0,5 dl ohrasuurimoita
0,5 dl siirappia
500 g jauhelihaa
1 sipuli
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
tuoretta timjamia ja persiljaa

Suikaloi kaali ja pilko kuoritut porkkanat. Kuullota kaali ja porkkanat voissa. Lisää pataan lihaliemi ja ohrasuurimot. Anna muhia miedolla lämmöllä tunnin ajan. Sekoittele välillä ja lisää nestettä tarvittaessa. Sillä välin kun kaali muhii kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipuli ja paista jauheliha, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää kypsymisen loppupuolella pataan siirappi, paistettu jauheliha ja sipuli. Lisää vielä tuoretta timjamia ja persiljaa pataan ja tarjoa.


1 kommentti:

  1. Tämäkin oli todella hyvä! Minusta on tulossa sinun fani!!
    Kiitos!!!

    VastaaPoista