Kaalipata
on mitä mainiointa syksyruokaa. Siirapilla maustettu kaalipata on
hyvää, edullista ja mutkatonta kotiruokaa.
KAALIPATA
2-3
rkl voita
reilu
1 kg keräkaali eli valkokaali
4
porkkanaa
noin
4 dl lihalientä
0,5
dl ohrasuurimoita
0,5
dl siirappia
500
g jauhelihaa
1
sipuli
suolaa
maun mukaan
mustapippuria
myllystä
tuoretta
timjamia ja persiljaa
Suikaloi
kaali ja pilko kuoritut porkkanat. Kuullota kaali ja porkkanat
voissa. Lisää pataan lihaliemi ja ohrasuurimot. Anna muhia miedolla
lämmöllä tunnin ajan. Sekoittele välillä ja lisää nestettä
tarvittaessa. Sillä välin kun kaali muhii kuori ja silppua sipuli.
Kuullota sipuli ja paista jauheliha, mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää kypsymisen loppupuolella pataan siirappi, paistettu jauheliha
ja sipuli. Lisää vielä tuoretta timjamia ja persiljaa pataan ja tarjoa.
Tämäkin oli todella hyvä! Minusta on tulossa sinun fani!!
VastaaPoistaKiitos!!!