tiistai 9. syyskuuta 2014

SYKSYN ENSIMMÄINEN


Tänään paistui Tuulikummun uunissa syksyn ensimmäinen kurpitsapiirakka. Sain viikonloppuna anopilta kolmikiloisen keltaisen kurpitsan, jonka hän oli itse kasvattanut. Vielä jäi reilusti materiaalia, joten jotain muutakin siitä vielä valmistan, en ihan vielä tiedä mitä.



KURPITSAPIIRAKKA
Pohja:
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kookosjauhoja (tai mantelijauhoja)
0,5 tl suolaa
100 g margariinia tai pehmeää voita
2 – 3 rkl kylmää vettä
Täyte:
500 g kurpitsaa
1,5 dl kookossokeria (tai ruokokidesokeria)
2 dl (soija)kermaa
0,5 kanelijauhetta
0,5 inkiväärijauhetta
ripaus muskottia
2 kananmunaa

Pohja: Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Nypi rasva ja jauhot sekaisin. Voitele (irtopohja)piirakkavuoka. Kauli taikina, painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin odottamaan täyteen valmistumista.
Täyte: Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa kurpitsa pieniksi kuutioiksi. Laita kurpitsakuutiot kattilaan pienen vesimäärän kanssa (noin 3 rkl). Keitä hiljalleen ja anna kurpitsan pehmetä. Ota kattila levyltä ja soseuta kurpitsa. Lisää kurpitsasoseeseen sokeri, kerma ja mausteet. Vatkaa munat kevyesti ja lisää täytteeseen. Sekoita hyvin.
Ota piirakkapohja jääkaapista ja kaada täyte vuokaan. Paista piirakkaa 200 asteessa noin 40 minuuttia eli kunnes täyte on kunnolla hyytynyt. Jäähdytä piirakka ennen tarjoamista.



6 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Yritetään uudestaan, äskeinen ei toiminut. Eli vihje kurpitsan käyttöön.
    http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/145832/kurpitsataytekakkuihin

    VastaaPoista
  3. Ihanan näköistä! Kurpitsapiirakka on kyllä aina varma syksyn merkki :) Tuo kookosjauho piirakkapohjassa kuulostaa kyllä kokeilemisen arvoiselta.

    VastaaPoista
  4. Hei

    Onko ohjeessa mainittu 500 g kurpitsaa käsittelemättömän ja kuorimattoman kurpitsan määrä, kurpitsan määrä ennen soseeksi keittämistä vai valmiin soseen määrä? Keittäessä massa vähenee aika tavalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 500 g on kuoritun ja siemenettömän kurpitsan määrä ennen soseeksi keittämistä.

      Poista
    2. Kiitos tarkennuksesta!

      Käytin jo osan hirviökokoon kasvaneesta kurpitsastani paahdettuun kurpitsakeittoon, tuli oikein mainion makuinen soppa. :)

      Poista