torstai 11. syyskuuta 2014

SYKSYN PARAS PUUROAAMUPihlajat notkuvat painavina punaisista marjoista metsän reunassa. Oman pihan omenapuut ovat alkaneet pudotella pieniä kirpeitä omenoita. Molemmille löytyy nyt käyttöä. Kaurapuuroon saa näistä kahdesta kaivattua lisämakua ja samalla potkua päivään. Lisään vielä makeutta ja rapeutta hunajaisista paahdetuista kaurahiutaleista, annos on valmis. Tee pihlajanmarjakiisseli ja hunajapaahdetut hiutaleet jo edellisenä päivänä valmiiksi, niin syksyinen aamupuuro valmistuu ripeästi.


HUNAJAPAAHDETUT KAURAHIUTALEET
1 dl kaurahiutaleita
nokare voita
2 rkl hunajaa

Sulata voi pannulla, lisää kaurahiutaleet ja anna voin imeytyä hiutaleisiin. Lisää hunaja, paista samalla sekoittaen kunnes hiutaleet saavat väriä. Kumoa kaurahiutaleet leivinpaperin päälle jäähtymään.

PIHLAJANMARJAKIISSELI
4 dl pihlajanmarjoja
1 l vettä
1 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja + tilkka kylmää vettä

Laita kattilaan vesi ja pihlajanmarjat. Keitä kunnes marjat pehmenevät. Purista marjat siivilän läpi. Mausta puristettu mehu sokerilla, kuumenna kiehuvaksi. Sekoita perunajauhot hyvin pienen määrään vettä ja kaada kattilaan samanaikaisesti vispilällä sekoittaen. Anna kiehahtaa ja ota kattila pois liedeltä. Jäähdytä kiisseli.

OMENAKAURAPUURO
5 dl kaurahiutaleita
1 l maitoa (tai vettä)
vähän suolaa jos haluat
noin 2 omenaa pieninä kuutioina

Mittaa kaurahiutaleet ja neste kattilaan. Laita puuro kiehumaan hiljalleen. Kun puuro on lähes valmis lisää pilkotut omenat ja anna puuron muhia vielä hetki kannen alla. Tarjoa pihlajanmarjakiisselin ja paahdettujen kaurahiutaleiden kanssa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti