Pihlajat
houkuttelivat tekemään hilloa. Sujautin sekaan vähän porkkanaa
tasoittamaan pihlajanmarjan kirpeyttä. Upean värinen ja makuinen
hillo on ilo silmälle ja suulle.
PIHLAJANMARJA-PORKKANAHILLO
500
g pihlajanmarjoja
250
g porkkanoita
1
dl vettä
4
dl hillosokeria
Puhdista
ja huuhtele pihlajanmarjat. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi
raasteeksi. Soseuta marjat esimerkiksi sauvasekoittimella. Laita
kattilaan kaikki ainekset ja keitä hiljalleen noin 20 minuuttia. Jos
haluat sileää hilloa purista valmis seos siivilän läpi. Purkita,
jäähdytä ja säilytä hillo jääkaapissa.
-olenkin haeskellut hyviä ja helppoja reseptejä pihlajanmarjoille, kun näyttää olevan marjojlla hyvä vuosi.
VastaaPoistaTätä pitää kokeilla
Eilen keittelin myös pihlajanmarjahilloa, ehkä blogitan sen jossain vaiheessa, tulos oli aika kiva. Pihlajanmarjojen lisäksi omenaa, hiukan jaloviinaa, kanelia, reilusti hunajaa ja vähän hillosokeria.
VastaaPoistaVarmasti todella hyvää.
Poista