Calzone kätkee sisäänsä runsaan ja mehevän kasvis-juustotäytteinen.
CALZONE
Taikina:
3,5
dl vehnäjauhoja
0,5
tl suolaa
0,5
tl kuivahiivaa
1,5
dl lämmintä vettä
1
rkl öljyä
Täyte:
300
g munakoisoa
1
valkosipulinkynsi
1
dl tomaattimurskaa
reilu 0,5
dl aurinkokuivattuja tomaatteja pieneksi silputtuna
tuoretta
timjamia
tuoretta
basilikaa
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
100
g mozzarellajuustoa
0,5
dl parmesaanijuustoa
Voiteluun:
vähän
öljyä
Taikina:
Yhdistä jauhot, suola ja kuivahiiva. Lisää vesi ja öljy. Muovaa
taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi konetta käyttäen. Peitä taikina
ja nosta lämpimään paikkaan. Anna taikinan kohota hyvin.
Annoksesta tulee kaksi calzonea.
Täyte:
Kuutioi munakoiso pieniksi kuutioiksi, hienonna valkosipulinkynsi.
Kuullota munakoisokuutiot ja valkosipuli, sekoittele samalla. Kun
munakoiso on pehmennyt lisää tomaattimurskaa ja aurinkokuivatut
tomaatit silputtuna, mausta. Paloittele mozzarella ja raasta
parmesaanijuusto valmiiksi.
Valmistus:
Jaa taikina kahteen osaan ja kauli pyöreiksi kuin pizzapohjat.
Levitä munakoisotäytettä vain toiselle puoliskolle pohjaa,
ripottele juustot täytteen päälle ja taita puolikuun muotoisiksi.
Nipistele reunat tiiviisti yhteen. Voitele calzonet kevyesti öljyllä
ja tee muutama viilto pintaan. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti