maanantai 15. syyskuuta 2014

GOURMET CALZONE



Calzone kätkee sisäänsä runsaan ja mehevän kasvis-juustotäytteinen.


CALZONE
Taikina:
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
0,5 tl kuivahiivaa
1,5 dl lämmintä vettä
1 rkl öljyä
Täyte:
300 g munakoisoa
1 valkosipulinkynsi
1 dl tomaattimurskaa
reilu 0,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pieneksi silputtuna
tuoretta timjamia
tuoretta basilikaa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
100 g mozzarellajuustoa
0,5 dl parmesaanijuustoa
Voiteluun:
vähän öljyä

Taikina: Yhdistä jauhot, suola ja kuivahiiva. Lisää vesi ja öljy. Muovaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi konetta käyttäen. Peitä taikina ja nosta lämpimään paikkaan. Anna taikinan kohota hyvin. Annoksesta tulee kaksi calzonea.
Täyte: Kuutioi munakoiso pieniksi kuutioiksi, hienonna valkosipulinkynsi. Kuullota munakoisokuutiot ja valkosipuli, sekoittele samalla. Kun munakoiso on pehmennyt lisää tomaattimurskaa ja aurinkokuivatut tomaatit silputtuna, mausta. Paloittele mozzarella ja raasta parmesaanijuusto valmiiksi.
Valmistus: Jaa taikina kahteen osaan ja kauli pyöreiksi kuin pizzapohjat. Levitä munakoisotäytettä vain toiselle puoliskolle pohjaa, ripottele juustot täytteen päälle ja taita puolikuun muotoisiksi. Nipistele reunat tiiviisti yhteen. Voitele calzonet kevyesti öljyllä ja tee muutama viilto pintaan. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti