KALAPIHVIT
400 g
vaalealihaista kalaa nahattomana ja ruodottomana
1 kananmuna
2 rkl
maissitärkkelystä
1 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl tuoretta
persiljaa silputtuna
ripaus muskottia
vajaa 1 tl suolaa
mustapippuria
myllystä
Hienonna
kala tehosekoittimessa, lisää muna, maissitärkkelys, vehnäjauhot
ja mausteet. Muovaa kalamassa pihveiksi ja paista pannulla kullan
ruskeiksi.
MAUSTEISET
PERUNALOHKOT
600
g perunoita
Mausteöljy:
0,5
dl öljyä
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
1
tl jeeraa eli juustokuminaa
1
tl korianterinsiemeniä hienonnettuna
2
tl paprikajauhetta
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
Keitä
perunoita kuorineen noin 10 minuuttia. Kaada keitinvesi pois. Sekoita
mausteöljyn ainekset kulhossa. Leikkaa perunat lohkoiksi, laita
kulhoon ja kierittele mausteissa. Paista perunat pannulla kauniin
värisiksi.
AIOLI
2
valkosipulinkynttä
2 kananmunan
keltuaista
0,5 tl
dijonsinappia
suolaa maun
mukaan
mustapippuria
myllystä
1 rkl sitruunan
mehu
noin 2 dl öljyä
Murskaa
valkosipulit tahnaksi. Lisää keltuaiset, sinappi, suola, pippuri ja
sitruunamehu. Vatkaa hyvin ja lisää öljyä vähitellen joukkoon
samalla voimakkaasti vatkaten.
TOMAATTIDIPPI
1
punasipuli
2
dl tomaattimurskaa
balsamietikkaa
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
muutama
tippa tabascoa
persiljasilppua
Silppua
sipuli ja kuullota pehmeäksi. Lisää tomaattimurska, balsamietikka
ja mausteet. Keitä hetki ja tarjoa.