maanantai 22. syyskuuta 2014

Kullanruskeita herkkuja




KALAPIHVIT
400 g vaalealihaista kalaa nahattomana ja ruodottomana
1 kananmuna
2 rkl maissitärkkelystä
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
ripaus muskottia
vajaa 1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Hienonna kala tehosekoittimessa, lisää muna, maissitärkkelys, vehnäjauhot ja mausteet. Muovaa kalamassa pihveiksi ja paista pannulla kullan ruskeiksi.


MAUSTEISET PERUNALOHKOT
600 g perunoita
Mausteöljy:
0,5 dl öljyä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
1 tl korianterinsiemeniä hienonnettuna
2 tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Keitä perunoita kuorineen noin 10 minuuttia. Kaada keitinvesi pois. Sekoita mausteöljyn ainekset kulhossa. Leikkaa perunat lohkoiksi, laita kulhoon ja kierittele mausteissa. Paista perunat pannulla kauniin värisiksi.


AIOLI
2 valkosipulinkynttä
2 kananmunan keltuaista
0,5 tl dijonsinappia
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
1 rkl sitruunan mehu
noin 2 dl öljyä

Murskaa valkosipulit tahnaksi. Lisää keltuaiset, sinappi, suola, pippuri ja sitruunamehu. Vatkaa hyvin ja lisää öljyä vähitellen joukkoon samalla voimakkaasti vatkaten.


TOMAATTIDIPPI
1 punasipuli
2 dl tomaattimurskaa
balsamietikkaa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
muutama tippa tabascoa
persiljasilppua

Silppua sipuli ja kuullota pehmeäksi. Lisää tomaattimurska, balsamietikka ja mausteet. Keitä hetki ja tarjoa.