Omenasta
monenlaista maukasta ja hyvää, omena-pähkinäkakkua, omenalettuja
ja omena-kaurapaistosta.
OMENA-PÄHKINÄKAKKU
150 g margariinia
tai pehmeää voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1,5 dl
vehnäjauhoja
120 g
mantelijauhetta
1 rkl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 dl maitoa
Pinnalle:
100 g pähkinöitä
rouhittuna
2 omenaa
2 rkl sokeria
1 tl kanelia
Vatkaa rasva ja
sokeri. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin. Sekoita
vehnäjauhot, mantelijauhe, vaniljasokeri sekä leivinjauhe
keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan,
sekoita. Voitele kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Ripottele
taikinan pinnalle pähkinät. Kuori ja viipaloi omenat, asettele ne
pähkinöiden päälle. Sekoita sokeri ja kanelijauhe, ripottele
seosta omenoiden pinnalle. Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia.
OMENALETUT
50 g margariinia
tai voita
2 rkl sokeria
1 tl
vaniljasokeria
ripaus kanelia
1 tl
sitruunamehua
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 dl maitoa
3 omenaa
Vatkaa rasva ja
sokeri kuohkeaksi. Lisää vaniljasokeria, kanelijauhetta ja
sitruunamehua. Sekoita munat yksitellen joukkoon. Sekoita
vehnäjauhoihin leivinjauhe. Lisää taikinaan jauhot ja maito. Kuori
omenat, poista siemenkodat ja leikkaa noin 1 cm paksuisiksi
viipaleiksi. Kuumenna ohukaispannu. Kasta omenarenkaat taikinaan.
Paista omenarenkaita rasvassa molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
Ripottele pinnalle tomusokeria ja tarjoa heti vaniljakastikkeen tai
jäätelön kanssa.
OMENA-KAURAPAISTOS
4 keskikokoista
omenaa
2 rkl sokeria
ripaus kanelia
Pinnalle:
100 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
3 dl
kaurahiutaleita
Kuori ja lohko
omenat, laita voideltuun vuokaan. Ripottele sokeria ja kanelia
päälle, sekoita. Sulata rasva, sekoita joukkoon sokeri ja
kaurahiutaleet. Levitä seos omenoiden päälle ja kypsennä 200
asteessa noin puoli tuntia. Tarjoa vaniljakastikkeen, jäätelön tai
jogurtin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti