Uunista
leviää mahtava tuoksu. Melkeinpä luulee piparkakkujen valmistuvan,
mutta possunkylki siellä paistuu kera upeiden kauden kasvisten.
PAAHDETTU
PORSAANKYLKI
noin
1 kg luutonta porsaan kylkeä
Mausteseos:
1
tl suolaa
1,5
tl sokeria
1
tl kanelijauhetta
1
tl korianterinsiemeniä jauhettuna
½
tl savustettua chilijauhetta
½
tl tähtianista jauhettuna
¼
tl neilikkaa jauhettuna
Lihan valeluun:
4
rkl hunajaa juoksevana
Kastikkeeseen:
paistolientä
vähän
vettä
2
rkl osterikastiketta
Leikkaa
porsaan rasvakerrokseen viiltoja niin, että muodostuu ruudukko.
Sekoita mausteet ja hiero niitä viillettyyn pintaan. Laita liha
uunipannulle ja paista 200 asteessa ensin 30 minuuttia. Valele
porsaankylki hunajalla ja jatka paistamista 20 minuuttia. Valele liha
toisen kerran hunajalla, paista vielä noin 20 minuuttia. Kaada
lihasta paiston aikana irronnut liemi, vähän vettä ja
osterikastike pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa
kastike lihan kanssa.
PAAHDETUT
KASVIKSET
kauden
kasviksia esimerkiksi porkkanoita, kesäkurpitsaa, palsternakkaa,
sipulia ja purjoa
vähän
sokeria
pari
lorausta öljyä
Kastike:
öljyä
kuullottamiseen
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
pala
tuoretta inkivääriä hienonnettuna
4
rkl sitruunamehua
2
rkl seesamiöljyä
chiliä
maun mukaan
suolaa
maun mukaan
mustapippuria
myllystä
Leikkaa
kasvikset viipaleiksi tai lohkoiksi. Ripottele kasvisten päälle
vähän sokeria ja pirskottele päälle öljyä. Laita kasvikset uuniin kun
porsaankylki on ollut uunissa puoli tuntia. Kasvikset saava olla
uunissa possun kypsymisen loppuun asti. Tee kasvisten kypsymisen
aikana kastike. Kuullota valkosipuli ja inkivääri. Lisää muut kastikkeen ainekset ja kiehauta. Lusikoi kastiketta paahdettujen kasvisten
päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti