Tässä
kaksi erilaista soppaa. Kookoslaksareseptini on joillekin tuttu jo
Helsingin Sanomista, mutta laitetaan se myös tänne. Kurpitsakeitto
on valmistettu samaisesta kurpitsasta kuin muutaman päivän takainen
kurpitsapiirakka.
KOOKOSLAKSA
2
rkl seesamiöljyä
1
tuore chili (keskivahva)
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
pala
tuoretta inkivääriä
1
tl korianterinsiemeniä hienonnettuna
1
tl jeeraa eli juustokuminaa
4
dl kookosmaitoa
6
dl kasvislientä
2
rkl kalakastiketta
400
g lohifileetä paloiteltuna
200
g katkarapuja
200
g nuudeleita
noin
1 rkl limemehua
tuoretta
korianteria
Valmista
nuudelit, valuta ja jätä nuudelit odottamaan. Silppua chili,
sipuli, valkosipuli ja inkivääri, laita ne kattilaan ja lorauta
sekaan seesamiöljyä. Mausta jauhetulla korianterilla ja jeeralla.
Sekoittele aineksia kattilassa hetki miedolla lämmöllä, että
sipuli pehmenee ja maut pyöristyvät. Lisää kattilaan kookosmaito,
kasvisliemi ja kalakastike. Anna liemen kiehua hiljalleen noin 10
minuuttia. Paloittele sillä välin lohifilee ja paista pannulla.
Lisää paistetut kalapalat ja katkaravut liemeen. Mausta limemehulla
ja tuoreella korianterilla. Annostele pöydässä jokaisen
ruokailijan kulhon pohjalle nuudeleita ja sen päälle kauhalla
maukasta lientä.
PAAHDETTU
KURPITSAKEITTO
2
rkl öljyä
noin
1 kg kurpitsaa
500
g tomaatteja
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
dl valkoviiniä
5
dl kasvislientä
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
1
dl (ruoka)kermaa
Paloittele
kurpitsa, tomaatit ja sipuli lohkoiksi. Kuori valkosipulinkynnet.
Laita nämä kaikki uunipellille ja pirskottele päälle öljyä.
Paahda uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Kun kasvikset ovat
pehmenneet soseuta ne ja laita kattilaan. Lisää kattilaan viini ja
kasvisliemi, mausteeksi suolaa ja pippuria. Keitä miedolla lämmöllä
noin 10 minuuttia. Lisää kerma ja kuumenna.
Onpa herkullisen näköiset keitot. Kurpita ei ole ikinä oikein ollut mun suosikki, mutta tää ohje kuullostaa sellaiselta, että voisi muuttaa käsitykseni tästäkin raaka-aineesta :)
VastaaPoistaKiitos. Itsekin käytän harvemmin kurpitsaa, mutta tästä tuli oikein kivan makuista.
VastaaPoista