Ensimmäisessä
ruokalahjavinkissä tarjosin marinoituja salottisipuleita. Tässä
vielä marinoituja oliiveja ja fetajuustoa jotka sopivat todella hyvin yhteen.
MARINOIDUT
OLIIVIT
kalamataoliiveja
paahdettuja
kuorittuja paprikan suikaleita
appelsiini viipaleina
appelsiininkuorta
raastettuna
tuoretta
timjamia
kevyesti
murskattuja korianterinsiemeniä
rypsiöljyä
Paahda halkaistu paprika uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia, anna jäähtyä, irrota kuori ja suikaloi paprika. Raasta vähän appesiinin kuorta ja viipaloi appelsiini. Laita
lasipurkkiin vuorotellen kaikkia aineksia. Kaada ainesten päälle öljyä. Laita oliivit
marinoitumaan jääkaappiin.
MARINOITU
FETAJUUSTO
200
g fetajuustoa
Marinadi:
1
valkosipulinkynsi
1
laakerinlehti
1
rkl kapriksia
0,5
tl pippureita (viher, rose ja musta)
0,5
tl kokonaisia korianterinsiemeniä
tuoretta
timjamia
rypsiöljyä
Kuutioi
fetajuusto. Leikkaa valkosipulinkynsi ohuiksi lastuiksi. Murskaa
kevyesti pippurit ja korianterinsiemenet. Laita astiaan fetajuusto ja
mausteet. Lisää öljyä niin paljon, että fetakuutiot peittyvät.
Anna juuston marinoitua yön yli ennen käyttöä. Kun juusto on
syöty jäljelle jäävän marinointiöljyn voi käyttää
salaattikastikkeena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti