keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Syötävät ruokalahjavinkit nro 9 & 10


Ensimmäisessä ruokalahjavinkissä tarjosin marinoituja salottisipuleita. Tässä vielä marinoituja oliiveja ja fetajuustoa jotka sopivat todella hyvin yhteen.


MARINOIDUT OLIIVIT
kalamataoliiveja
paahdettuja kuorittuja paprikan suikaleita
appelsiini viipaleina
appelsiininkuorta raastettuna
tuoretta timjamia
kevyesti murskattuja korianterinsiemeniä
rypsiöljyä

Paahda halkaistu paprika uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia, anna jäähtyä, irrota kuori ja suikaloi paprika. Raasta vähän appesiinin kuorta ja viipaloi appelsiini. Laita lasipurkkiin vuorotellen kaikkia aineksia. Kaada ainesten päälle öljyä. Laita oliivit marinoitumaan jääkaappiin.



MARINOITU FETAJUUSTO
200 g fetajuustoa
Marinadi:
1 valkosipulinkynsi
1 laakerinlehti
1 rkl kapriksia
0,5 tl pippureita (viher, rose ja musta)
0,5 tl kokonaisia korianterinsiemeniä
tuoretta timjamia
rypsiöljyä

Kuutioi fetajuusto. Leikkaa valkosipulinkynsi ohuiksi lastuiksi. Murskaa kevyesti pippurit ja korianterinsiemenet. Laita astiaan fetajuusto ja mausteet. Lisää öljyä niin paljon, että fetakuutiot peittyvät. Anna juuston marinoitua yön yli ennen käyttöä. Kun juusto on syöty jäljelle jäävän marinointiöljyn voi käyttää salaattikastikkeena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti