Lähetin
viime viikonloppuna makeaa täysjyväruislimppua sisältävän
marjamoussekakun reseptin Maalahden Limpun reseptikilpailuun ja jo
tämän viikon tiistaina sain tietää, että kakkuni oli valittu
kilpailussa toiselle sijalle. Voiton kisassa vei Suklaa-tuorepuuroresepti.
MAALAHDEN
MARJAMOUSSEKAKKU
Pohja:
noin 15
viipaletta Maalahden Limppua (määrä riippuu vuoan leveydestä)
Kostutus:
noin 1 dl maitoa
1 tl
vaniljasokeria
Täyte:
5 kpl
liivatelehteä + 2 rkl maitoa
5 dl marjoja
(esimerkiksi mansikoita, puolukoita ja karpaloita)
0,5 dl sokeria
4 dl
vaniljajogurttia
2 dl kuohukermaa
Koristelu:
kermavaahtoa
marjoja
Valmista
täyte, laita liivatelehdet kylmään veteen noin 10 minuutiksi.
Soseuta marjat ja mausta sokerilla. Sekoita marjasose jogurttiin.
Liuota kuumaan maitoon liivatelehdet, älä keitä.
Kaada
jäähtynyt liivateseos jogurttiseokseen koko ajan sekoittaen. Vatkaa
kerma vaahdoksi ja lisää viimeisenä seokseen.
Vuoraa
suorakaiteen muotoinen (noin 1,5 litran) kakkuvuoka muovikelmulla.
Lado yksi kerros leipäviipaleita vuokaan, kostuta. Kaada kolmasosa
täytteestä vuokaan leipien päälle. Aseta toinen kerros
leipäviipaleita tämän päälle, kostuta. Tee kaikkiaan kolme
marjatäytekerrosta ja viimeisenä vielä kerros leipäviipaleita.
Peitä
kelmulla ja laita jääkaappiin. Anna hyytyä seuraavaan päivään.
Kumoa kakku tarjoiluvadille. Koristele kermavaahdolla ja marjoilla.
Marjamoussekakku! Jo tuo nimi saa veden kielelle! Herkullinen resepti. Onnittelen hienosta saavutuksesta kilpailussa. Minä kuulun sukuun, jossa on mainioita kakuntekijöitä. Itselläni tuo taito ei ole hyppysissä. Arvostan kovasti teitä osaajia.
VastaaPoistaMukavia loppuvuoden päiviä ja tervetuloa +40-lipun alle.
Kiitos paljon.
Poista