Koko
koti tuoksuu joululta kun teet tämän luumukakun reseptilläni,
jossa on luumujen lisäksi inkiväärihunajaa, ruokosokerisiirappia
ja kanelia. Upea makuyhdistelmä. Eikä ole vaikea tehdä.
LUUMUKAKKU
200
g kuivattuja luumuja
2
dl omenamehua
150
g voita
1
dl ruokosokerisiirappia
0,5
dl inkiväärihunajaa (esim. Sam hunaja & inkivääri)
2
kananmunaa
3
dl vehnäjauhoja
1,5
tl leivinjauhetta
0,5
tl ruokasoodaa
0,5
tl kanelijauhetta
Laita
luumut ja mehu pieneen kattilaan ja keitä luumut pehmeiksi. Ota
kattila pois levyltä, lisää voi ja anna sen sulaa, soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Kaada
seos taikinakulhoon, lisää siirappi ja hunaja. Lisää munat
yksitellen ja vatkaa hyvin välillä. Yhdistä jauhot, leivinjauhe,
sooda ja kaneli keskenään ja sekoita jauhoseos taikinaan. Voitele
ja jauhota rengasvuoka, kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175
asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä puutikulla, kun
taikina ei enää tartu tikkuun kakku on kypsä. Kumoa vähän
jäähtynyt kakku lautaselle.
Tätä taidan kokeilla taatelikakun tilalla. Vaikuttaa yksinkertaiselta tehdä.
VastaaPoistaKannattaa kokeilla.
VastaaPoista