Leivoin
tämän ihanan muscovadokakun omille synttäreilleni ja tarjosin sitä
vanhemmilleni ja perheelleni. Kakussa on muscovadosokerin lisäksi muun muassa banaania, kookosöljyä ja suklainen täyte. Raikkautta tuovat
koristeena olevat tuoreet hedelmät. Hyvältä maistui ja kakku oli
yhtä mehevää vielä useita päivän leipomisen jälkeenkin.
Muscovadokakku sopii hienosti myös joulupöytään.
MAUKAS
MUSCOVADOKAKKU
Kakkupohja:
120
g tummaa muscovado ruokosokeria
120
g kookosöljyä
2
kananmunaa
2
kypsää banaania
2
rkl maustamatonta jogurttia
2
dl vehnäjauhoja
3
rkl kaakaojauhetta
1
tl ruokasoodaa
Suklaatäyte:
200
g tummaa suklaata
50
g pehmeää voita
200
g maustamatonta tuorejuustoa
3
dl tomusokeria
Koristeluun:
tuoreita
hedelmiä (esimerkiksi banaania, appelsiinia ja granaattiomenaa)
Kakkupohja:
Vatkaa muscovadosokeri, kookosöljy ja munat hyvin. Muusaa banaanit
haarukalla ja lisää taikinaan jogurtin kanssa. Yhdistä
vehnäjauhot, kaakaojauhe ja ruokasooda. Sekoita jauhot taikinaan.
Voitele ja jauhota korppujauhoilla rengasvuoka. Kaada taikina
vuokaan. Paista kakkua 180 asteessa noin 45 minuuttia. Anna kakun
jäähtyä. Kun kakku on jäähtynyt leikkaa kakku kolmeen osaan.
Suklaatäyte:
Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa pehmeä voi, tuorejuusto ja
tomusokeri vaahdoksi. Lisää vähän jäähtynyt suklaa, vatkaa
sekaisin. Levitä suklaatäytettä jokaisen kerroksen väliin ja
kakun päälle.
Koristelu:
Koristele kakku tuorein hedelmin.
onpas herkkukuvat herkkukakusta!
VastaaPoistaKiitos!
Poista