Kirja-arvonta
on saatu päätökseen. Kilpailu sai todella runsaan osallistumisen.
Suuri kiitos kaikille vastaajille. Onnetar suosi tällä kertaa
Virpiä Keravalta, onnea voittajalle. Hänelle
lähtee postissa uutuuskirjani Tähteistä tähdiksi.
Tein
arvonnan yhteydessä pienen kyselyn. Kysyin mikä on blogini lukijoiden loppukesän herkku. Ehdottomasti
eniten ääniä saivat kaikenlaiset sieniruoat kuten sienipiirakat,
sienikastikkeet ja sienikeitot. Seuraavaksi eniten ääniä saivat
marjat, suosituin marjaherkku on mustikkapiirakka. Kaaliruoat saivat
kolmanneksi eniten kannatusta, kaalista tehdään mielellään pataa,
laatikkoa, keittoa ja kääryleitä. Useita ääniä saivat myös
erilaiset kalaruoat, kesäkurpitsa ja omenapiirakka.
Tässä reseptini kantarellirisottoon ja kaalipataan. Tähteistä
tähdiksi kirjastani löytyy esimerkiksi reseptit juuri näiden
ruokien tähteiden käyttöön ja paljon paljon muuta herkullista ja mielenkiintoista.
KANTARELLIRISOTTO
voita
paistamiseen
noin
1 litra kantarelleja
1 sipuli
silputtuna
350 g
risottoriisiä
1 litra
kasvisientä
tuoretta timjamia
mustapippuria
myllystä
suolaa maun
mukaan
nokare voita
70 g
parmesaanijuustoa raasteena
Paista
kantarellit, nosta sienet sivuun odottamaan. Kuullota sipuli. Lisää
riisi kattilaan ja sekoittele minuutin ajan. Kaada joukkoon pari
kauhallista lientä, anna nesteen imeytyä riisiin aina välillä
sekoitellen. Lisää uutta lientä kauhallinen kerrallaan kunnes
kaikki liemi on käytetty. Lisää lopuksi voinokare, juustoraaste ja
paistetut kantarellit. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla.
KAALIPATA
2-3
rkl voita
reilu
1 kg keräkaali
4
porkkanaa
noin
4 dl lihalientä
0,5
dl ohrasuurimoita
0,5
dl siirappia
500
g jauhelihaa
1
sipuli
suolaa
maun mukaan
mustapippuria
myllystä
tuoretta
timjamia
Suikaloi
kaali ja pilko kuoritut porkkanat. Kuullota kaali ja porkkanat
voissa. Lisää pataan lihaliemi ja ohrasuurimot. Anna muhia miedolla
lämmöllä tunnin ajan. Sekoittele välillä ja lisää nestettä
tarvittaessa. Sillä välin kun kaali muhii kuori ja silppua sipuli.
Kuullota sipuli ja paista jauheliha, mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää kypsymisen loppupuolella pataan siirappi, paistettu jauheliha
ja sipuli. Lisää vielä tuoretta timjamia pataan ja tarjoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti