Lähdimme
alkuviikosta ajamaan kohti naapurikuntaamme Kemiönsaarta ja Kasnäsin
kylää. Sieltä lähdimme yhteysalus Auralla Rosalaan, matka kesti
noin puoli tuntia.
Kävimme tutustumassa Rosalan viikinkikylään.
Ihastelimme hiljaisuutta ja kauniita maisemia. Saaren ainoa tie vei
meidät saaren toiselle puolelle päiväunta nukkuvaan Hiittisten
kylään. Hiittisten kyläkaupasta ostimme jäätelöt ja paikallista
saaristolaisleipää.
Ihanan
pehmeää ja tuoksuvaa saaristolaisleipää ei voi vastustaa. Seuraavalla reseptillä voi valmistaa itse tätä hyvää leipää. Annoksesta tulee kaksi isoa leipää.
SAARISTOLAISLEIPÄ
1 l piimää
100 g hiivaa
1 rkl suolaa
3 dl siirappia
3 dl
kaljamaltaita
3 dl kauraleseitä
3 dl ruisjauhoja
noin 1 l
vehnäjauhoja
Voiteluun:
siirappia + vettä
Liuota
hiiva kädenlämpöiseen piimään. Lisää muut ainekset. Taikina
saa jäädä hieman löysäksi. Jaa taikina kahteen voideltuun
suorakaiteen muotoiseen (1,5 litran) vuokaan. Anna leipien nousta 2
tuntia. Paista 175 asteessa noin 2 tuntia. Voitele leipiä
siirappivedellä paiston loppupuolella. Jos leivät tummuvat liikaa
peitä ne tarvittaessa foliolla.
Aika paljon hiivaa..
VastaaPoistaHei. Määrä voi tuntua suurelta, mutta tämän kokoiseen saaristolaisleipätaikinaan laitetaan yleensä 75 - 100 g hiivaa. Tätä ohjetta olen käyttänyt useamman kerran ja aina on tullut hyvää.
Poista